Bataryaya Akü Ekleme

Merhaba,

Seri bağlı 6 adet 12V 24A kurşun akülerden oluşan bir batarya var. Toplam çıkış 72V 24A.
Amacım full şarja sahip bir adet aküyü, batarya zayıfladığında sisteme destek olması için eklemek.

Ama şöyle oluyor... Normal bağladığımda bataryadan aküye akım başlıyor, dolayısıyla bir anlamı kalmıyor. Eşit güçte ve yönde olmadıkları için paralel bağlayınca da şase oluyor ve yangın geliyorum diyor.

Bunu yapmanın bir yolu var mı? Hiç bilmediğim, anlamadığım bir konu ama direnç veya mosfetlerle çözebilir miyiz. Nasıl bişey satın alırsam işimi görür?

Bu araç anlık çektiği akım/güç ne kadardır? Ona uygun yedek, hafif bir batarya ilave edilebilir. İhtiyaç olduğunda bir pako şalterle ayrı ayrı akü ve batarya devreye alınabilir. Dolaysıyla başka bir devreye gerek olmaz. Şarj ederken de dikkat etmek gerekecek!
Farklı yapılarda olacaklarından, paralel bağlamak işe yaramayacaktır!

72V bataryanın uçlarına 12V aküyü paralel olarak mı bağlamaya çalışıyorsunuz yoksa batarya grubundaki akülerden birine mi paralel olarak bağlamaya çalışıyorsunuz?

Son düzenleme:
72V bataryanın uçlarına 12V aküyü paralel olarak mı bağlamaya çalışıyorsunuz yoksa batarya grubundaki akülerden birine mi paralel olarak bağlamaya bağlıyorsunuz?
Hangisini yapmalıyım onu da bilmiyorum... Ben denememde son çıkışa değil de akülerden birine destek olarak bağladım, olmadı. Genelin gücünü çekti (ters aktı yani)

Hangisini yapmalıyım onu da bilmiyorum... Ben denememde son çıkışa değil de akülerden birine destek olarak bağladım, olmadı. Genelin gücünü çekti (ters aktı yani)
İkisini de yapmayın. İlki çok tehlikeli bir işlem zaten. İkinci yöntemde olmaz hem de sağlam olan aküleri de bozarsınız.

Bu araç anlık çektiği akım/güç ne kadardır? Ona uygun yedek, hafif bir batarya ilave edilebilir. İhtiyaç olduğunda bir pako şalterle ayrı ayrı akü ve batarya devreye alınabilir. Dolaysıyla başka bir devreye gerek olmaz. Şarj ederken de dikkat etmek gerekecek!
Farklı yapılarda olacaklarından, paralel bağlamak işe yaramayacaktır!
Bu benim yapabileceğim bir şey değil galiba. Teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri