Bayanlar Neden Teknisyen Olarak Çalışamıyor?


Doğru diyorsun,
Bazen fabrikada mekanikçinin işini bile yaptığımız oluyor.
 
kendi açtığım konuya tezat bir yorum yaparak ifadesiyle karşı olan arkadaşlara destek vermek durumundayım sanırım... çok moralim bozuk... bugün otomasyon kursumda 2. günüm. erkekler şakır şakır soru çözerken, anlayamamk beni delirtio. bunun elektrik okumamakla mı yoksa erkeklerin daha ii anlamasıyla mı alakası var bilemiorum ama saatlerdir stresten ve sinirden karnım ağrıoo...
 
Belki o kursa gidenlerin, daha önceden bu işlerle uğraşmışlığı vardır ama sizin yoktur.
işin mantığını kapmak biraz zaman alır. Daha sonrası kolay olur inşaallah. Yılmadan çalışın bence. Durmak yok, yola devam
 

Belkide sn. m-usta-fa nın dediği gibi o arkadaşlar daha önce bu işlerle uğraşmışlardır ve şimdi de bilgilerini pekiştirmek için oraya gitmişlerdir. Sizde benim yaptığım gibi yapın boş vakitlerinizde mesleğinizin inceliklerini öğrenebileceğiniz yayınlar okuyunuz.
 
Benim öğrendiğim bildiğim bir şey var: Kendini geliştirmek! Sözüm Meclisten dışarı aynı zamanda da içeri!

Bay/Bayan fark etmez elinizi taşın altına koymuyorsanız. Sadece size verilen işle veya öğrendiklerinizle yetinmeye çalışıyorsanız sizden bir cacık olmaz.
Bayan arkadaşlar gün yapıp onu bunu çekiştirmektense yada o ayakkabı bu pantolon deyip mağaza mağaza dolaştmaktansa pekala kendilerini geliştirebilirler.
Meslek Lisesinde okuyorum. Sınıfımızda 8 tane kız var ve gecen sene elektronik uygulamalar dersinde 8ide hiç bir iş yapmadılar. Ay bu sıcak bu soğuk , yok ben anlamam, ben beceremem anlatırken başka şeyle ilgilenirler, Erkeklere giderler bunu yapsana be derler yaptırırlar. Ama hiç birinin işin mantığını kavradığını sanmıyorum. Basit bir pot-transistor devresinde akım yönünün nasıl gideceği mantığını kavramadıktan sonra bu işi yapsalar ne olur yapmasalar ne olur. Yok efendim olmuyormuş daha 18 bacaklı bir entegrenin atıyorum 4. bacağından kablo çıkarıp boş bir yolla birleştirip ona led bağlamayı beceremeyenler var bunlar iş yapsa ne olur yapmasa ne olur?
Dediğim gibi herşey kendini geliştirmekle alakalı.
Bayanlar titiz yok bayanlar temiz alakası yok arkadaşım. Ben işim bitince aletlerimi toplarken kontrollerini yapar öyle koyarım hangisi yapar hiç biri bildikleri tek şey ne ruj parfüm allık ! Bunlar mı iş yapacak ?
Ha tam tersi dumumda var Elektronik öğretmenin bayan ve kendisi şahane bir insan gerek kişilik gerek bilgi-tecrübe bakımından herşey insanın kendi içinde bitiyor. Bu işi yapacaksanız bazı şeylerden orneğin ojeli tırnaklarınızdan feragat edeceksiniz. Ben tabiki bir bayanla çalışmak isterim sonuçta daha detaycılar ama işini iyi yapan bir bayanla!
herşeyin özünde Çalışma arzusu gelir. Bay veya bayan içinde aynı durum geçerlidir. Sürç-i Lisan ettiysek affola...
 

konuya muhalefet olmuştum bana 15 sene öncesını hatırlattı ayşegul yuksek okulda elektronik bölum teknısyenıydım laboratuvar dersınde bır kız öğrencı uygulama ödevi almıştı kız oğrencıye yardımcı olmuştum duşunduğum kız oğrencı beceremez yapamaz ama işin içine gırınce hıçte oyle değıl kız oğrencı oğrenmek için mezun olana kadar yakamı bırakmadı bıldıklerımı harfıyen oğrendı arkadaşları kantınde boş vakıt geçırırken bu kız oğrencı laboratuvardan çıkmıyordu elektroniği harfıyyen oğrendı ayşegul hanımdada aynı azmı hıssedıyorum inşallah istedığı azmettığı işinde başarılı olur
 
benim tanıdığım bayan teknisyen var ve makinala plc program yazıp teknik servislik yapıyor biraz şans olsa gerek.(ve malesef güzel memleketimizde teknik işlerde bayanlara pek güvenilmiyor sebebini bende bilmiyorum)bir de bir bayanın yağ içindeki eksantrik presin tepesinde veya vinç köprüsünde ve bunun gibi (is)işlerde düşünemiyorum.
 


Ayşegül hanım öncelikle aramıza hoş geldiniz.
bu meslek öncelikle teori sonrasında tecrübe işidir.tabiki bir bayan olarak bu işi başarabilirsiniz.ama biraz zaman ve tecrübe gerektirir.
mesela geçenlerde bir eğitimde bayan hocamız vardı.saha ve teori bilgisi ile kendisini yetiştirmiş üstelik eğitim veriyordu.
sizde doğru zamanda doğru şirketi yakaladığınızda mesleğinizin zirvesine ulaşabilirsiniz.Bir meslektaş olarak bundan sonraki iş yaşamınızda size başarılar diliyorum.
 
Genel olorak mesajlarda ağır iş falan denmiş tabiki kücük işletmelerde bu ağır işler ağır yüklerle karşı karşıya geliniyor. Ama ciddi fabrika düzenlerinde el calaskarı, transpalet,bel askıları,forklift ve daha bir sürü yardımcı donanım mevcut ve biz erkeklerde bunları kullanıyor geriye kalan en fazla kablo cekmek arızaya müdahele etmek bir bayanın cok rahatlıkla yapabileceği seyler.Araba üretim fabrikalarında hatlarda gercekten zor işleri yapan bayanlar mevcut.
 
Bayanlara daha çok elektrik mesleğinin narin işleri düşüyor. Örn: proje çizimi, hesaplamalar, puantaj, vs.. vss.. bence adil bir paylaşım olmuş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…