Bayanlar Neden Teknisyen Olarak Çalışamıyor?

Ben de yurtdışında pek çok bayan gördüm Türkiye'de erkek işi olarak görülen işleri yapıyorlardı. Türkiye'de bayanların teknisyen olarak çalıştırılmamasının sebebi biraz da kültürel olsa gerek. Bizde "kadın dediğin evde oturur" anlayışı var ya, netice ortada.
 
Ayşegül hanım MANİSA VESTEL DE elektronik kart onarımlarını genellikle bayanlar yapıyor aynı teknik elemna gibi çalısıyorlar.
 
sayın ayşegül kardeşim aslında bu meslekde bayanlarada yer verilmesi gerek şimdi baylar diyecek ki bayanlar ne anlar pense tutmakdan tornavida çevirmekten , bayanlar ne anlar otomasyondan ne anlar 70 lik 90 lık kablo işlemekden benim bildiğim çok firma var bayan çalıştıran hemde pano imal ediyolar he ne var en fazla işleyecekleri kablo 2,5 bilemedin 4 yada 6 dhem test bile yapıyolar ama genel olarak bakarsak bu piyasada bayanlara yer verilmiyor yani maaş konusunda tabi bu dediğim iş yerlerinde bayan erkek farklı bölümlerde çalışıyolar ayşeğül kardeşimizim dediği gibi bi bayan tekniker teknisyen herneyse tamam büyük güçlü işler yapamazlar ama ne bileyim bi fabrikanın kompanze olayını takib edebilir yada en azından masa başında plc yazılımı yükleme yada proje çizme bu gibi yerlerde bayan arkadaşlara yer verilmesi gerek diye düşünüyorum saygılarımla
 
:)benım anlamadığım neden doğrular yazılmıyor burada gerçekçi olalım hangımız bır hanım tekniker emrınde çalışırız açikçası ben çalışmam benım gucum 70-veya 90 lık kabloyu işlemeye yetıyorsa teknikerden veya şefimdende bu kablo nasıl işlenır gormem lazım aynı okuldan mezun olacağım benım kadar iş yapamıyacak gerektığınde yuksek gerılım sıgortası değıştırmek için dıreğe çıkamıyacaksa ben emek karşiliği eşit olacaksa çalışmam babamın kızı değıl kazandığınıda benımle paylaşmıyacak nıye hamallık edıp başkasına kazandırayım :)ayşegul kardeşımızde yanlış anlamaz umarım gerçekler boyle ben yazmazsam yarın iş yerınde bunları yaşıyacak
 
Tabiki burada verdiğim örnekler yurtdışı idi. Malesef ki 5 sene önce şirketimize ar-ge bölümünde çalışmak üzere bir bayan aldık ve sonuç şu oldu. Ben fabrika kısmında inip çalışamam demesiyle şirketteki iş hayatı malesef sona erdi. bu tip burnu bir karış yukarda olanlarıda unutmayalım. Bunlarda hayatın gerçekleri.

böle tipler hemcinslerinizde de var yalnız:)
 
arkadaşlar. iş kanununda kadınlar ağır iş şartlarında çalıştırılamaz. der.
biraz gerçekci olalım.kendi işimizde çalıştıracak bir elaman için erkek mi yoksa bayan mı
teknik elaman alırsınız.?.
 
böle tipler hemcinslerinizde de var yalnız:)
Fakat bayanlarda bu oran çok fazla. Bu yüzden dolayı bayanlar hakkında önyargı oluşuyor. Ayrıca "burada bayan eleman çalıştırılmaz, yazık" diyerek bayanları işe almayan kız çocuğu babası kişiler biliyorum. Problemin temelinde buna benzer etkenler olsa gerek. Yoksa harç karanlarını bile gördüm :)
 
Aynı dertten ben de yakınıyorum. Yanıma eleman alacakları zaman adeta yalvarıyorum, bayan eleman alın diye. Dinlemiyor müdürlerim :) Bıktıkm arkadaşlar, her gün yağlı paslı, traş olmamış herifler görmekten :)
Fena mı olurdu yani, AVO metremin, kaneviçeli bir kabı olsa. Osiloskobumun üzerinde dantel olsa, glob camları ters çevrilip, içine çiçek ekilse.

Merdivene çıkmadan önce, çıkar o ayakkabıları, daha yeni sildim basamakları dese birisi...
Tornavidalarım ve pensem, haftada bir çamaşır suyuna bastırılsa mesela, hijyenik olmaz mı ?
Yıllık bakımdan sonra, freze tezgahının garç gurç diye sesler çıkarmasının sebebi, işe aldığımız bayan elemanın,, "ıyykkk vıcık vıcık yağ olmuş" diye, lineer yataklardaki yağları yağ sökücü ile silmiş olması olsa, komik bile olurdu yani.
Sanırım en güzeli de, kablo çekerken, kablolar yapışmasın diye, kablo tavasının margarinle yağlanması olurdu :)



:D valla akşam akşam güldürdünüz beni hele o tavaları yağlama kısmı :)
bu işleri yurt dışında bayanlarda yapıyor oralarda var bu tarz teknik elemanlar ama neden türkiyede yok bi arkadaşım var tekniker zar zor bi işe soktuk ama ne yapıyo şimdi depo düzeltiyo malzeme getiriyo götürüyo bence türkiyede herkese hak etiği değer ve şans verilmiyor...
ben belediyede elektrik teknikeriyim bizim belediyemizde lektrikle ilgili bir iş yapılacağı zaman teknik bilginin bizden alınmatısı ve kafalarına göre iş yapıp sonradan zarar görmeleri benm canımı çok sıkıyor... bence bayan erkek demeden herkesi hak ettiği kategorilerde istihdam ettirmek gerekli ne yazakki günümüz Türkiyesinde bu mümükün değil.... :(
 
İki kelime bende yazayım arkadaşlar bazı işlerde erkeklerden çok üstünler özellikle seri imalat lehimleme işlerinde zamanla diğer işlerde de kendini gösterecek fırsatı bulabilirler.Bunu işverenlere sormak lazım. :)
 
İki kelime bende yazayım arkadaşlar bazı işlerde erkeklerden çok üstünler özellikle seri imalat lehimleme işlerinde zamanla diğer işlerde de kendini gösterecek fırsatı bulabilirler.Bunu işverenlere sormak lazım. :)

Evet benim yıllar önce çalıştığım, inverter imal edilen bir şirkette kartların lehimleme işlerini yapan bir bayan vardı. Gerçi elektronikçi değildi kızcağız ama bir kartta toplam 1800 küsur lehim var, her gün 8-10 tane yapardı bu kartlardan. Ben de montaj ve test işlemlerini yapardım. Arızalı bir kartı önce ona gösterirdim hata var mı diye, bir bakışta o yüzlerce malzemenin içinde yerleri yanlış takılmış iki direnci bulur çıkarırdı. Hangi erkek arkadaş bu kartlardan kaç tane imal edebilir sizce? :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,817
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst