Baz istasyonları eve mesafesi

Mustafadmr

Üye
İyi günler
Baz istasyonlarının evlere ne kadar uzak olması gerektiğiyle ilgili bilgisi olanlara danışmak istiyorum.Şuan taşınmayı düşündüğümüz bir evin 140 metre uzağında 2 tane baz istasyonu var.İkiside farklı yerlerde ama eve uzaklıkları biri 140 diğeri 150 metre biri evin on diğeri arka tarafında kalıyor.Ön tarafta olanla aramızda bir yapı yok, boş arsa.Sektör anteni (verici oluyormuş sanırım) bizim binaya doğru
Oturmayı düşündüğümüz kat 3. kat
Çok şey ifade eder mi bilmiyorum ama site mantığında bir apartman yani kalabalık insan ve telefon trafiği çok olacaktır.Ozellikle çocuklar açısından baz istasyonunun mesafesi verici antenin konumu o evde oturmakla ilgili beni düşündürüyor aslında önünde bir bina olmayıp baz istasyonunu yakın görmek dusunduruyor artık her cadde de her sokakta baz istasyonları var biliyorum.Kisacasi bilen arkadaşlara danışmak istedim.

İyi günler
Baz istasyonlarının evlere ne kadar uzak olması gerektiğiyle ilgili bilgisi olanlara danışmak istiyorum.Şuan taşınmayı düşündüğümüz bir evin 140 metre uzağında 2 tane baz istasyonu var.İkiside farklı yerlerde ama eve uzaklıkları biri 140 diğeri 150 metre biri evin on diğeri arka tarafında kalıyor.Ön tarafta olanla aramızda bir yapı yok, boş arsa.Sektör anteni (verici oluyormuş sanırım) bizim binaya doğru
Çok şey ifade eder mi bilmiyorum ama site mantığında bir apartman yani kalabalık insan ve telefon trafiği çok olacaktır.Ozellikle çocuklar açısından baz istasyonunun mesafesi verici antenin konumu o evde oturmakla ilgili beni düşündürüyor aslında önünde bir bina olmayıp baz istasyonunu yakın görmek dusunduruyor artık her cadde de her sokakta baz istasyonları var biliyorum.Kisacasi bilen arkadaşlara danışmak istedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260915_120442_com.whatsapp_edit_298354404766453.webp
    Screenshot_20260915_120442_com.whatsapp_edit_298354404766453.webp
    227.5 KB · Görüntüleme: 14
İyi günler
https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari
Buradan kontrol et gerekirse cimer üzerinden BTK ya başvur.

Merhaba. Bu çok önemli riski araştırıp öğrenmek e-devlet linkiyle oldukça kolaydır. Öncelikle e-delet'e kendi giriş şifremizle giriyoruz. "Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri" ni seçiyoruz. Böylece o anda ikamet edip oturduğumuz meskenin yerine uydudan yakınlaştırma taraması yapılarak evinize en yakın baz istasyonunun elektromanyetik radyasyon riskinin (Volt/Metre değeri olarak) sayısal değerini uluslararası limitlere göre kıyaslanarak öğrenmiş bulunuyorsunuz.

Aşağıda kendi evimin bulunduğu noktaya göre en yakın baz istasyonu baz alınarak e-devlet üzerinden çıkan arama sonucunun sayısal (0,6410078 Volt/Metre) değeri ( görülmektedir.

Seçtiğiniz noktaya en yakın baz istasyonu ölçülen değeri: 0,6410078 Volt/Metre olup belirlenen sınır değerlerin altındadır.

Görüldüğü gibi uluslararası limit değeri olan 58,34 Volt/Metre değerinden oldukça düşük ve insan sağlığı açısından güvenli elektromanyetik alan (radyasyon) değerindedir.. Kolay gelsin.

32515,7440,641007811,6758,34

Seçtiğiniz noktaya en yakın baz istasyonuna ait diğer bilgiler
[th]
Seçilen Noktaya uzaklığı (Metre)

[/th][th]
Güvenlik Mesafesi (Metre)

[/th][th]
Ölçülen Elektrik Alan Şiddeti Değeri (Volt/Metre)

[/th][th]
Türkiye için Limit Değer (Volt/Metre)

[/th][th]
Uluslararası Limit Değer (ICNIRP) (Volt/Metre)

[/th]

Son düzenleme:
İyi günler
Mikrodalga fırından daha az tehlikeli. Yasal sınırlar dahilindeki kurulumlarda sorun yok. 140-150 MT için zaten konuşmaya gerek yok. Bu arada 2 istasyon olması daha iyidir. İstasyonların çalışma gücü daha düşük kalır.

Herkese teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi ölçüm yaptım sonuç 76 metre olarak çıktı.
Vakit ayırıp bilgilendiriniz için tekrar teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260915_164907_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi_edit_316321777841316.webp
    Screenshot_20260915_164907_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi_edit_316321777841316.webp
    63 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular
133,397
Kullanıcılar
459,297
Son üye
bytalha

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri