"Beğenmedim" butonu gerekliliği

Birde beğenenlerin isimleri yazmasa bence daha objektif bir değerlendirme olur. Forumda takım tutar gibi bir grup kendi arasında sürekli +pop beslemesi yapıyor. İsim çıkmazsa bu türden karşılıklı jestler olmaz beğenen de gerçekten mesajın içeriğini beğendiği için tıklar.
 
Yani şimdi bir konuya ben düşüncemi yazıyorum bilgimin yettiği kadar.Konu açan arkadaş benim mesajımı beğeniyor.İlla faydalı bir bilgi verdim diye beğenmiyorki.Saygısından karşıdaki kişi yardım ettiği için beğeniyor yani.Şimdi o beğenen arkadaş niye gizli olsun.Kaldı ki bu şekil beğenen öyle de beğenecek gizli olsada sadece siz göremeyeceksiniz.
 
Mesaj beğeni sistemi o mesajı yazan kişi şirin ve sematik olduğu için değil içeriğinin doğru ve güvenilir olduğunun üyelerce onaylanması içindir. İsim çıkmaz ise daha az kutuplaşma olacaktır yada daha az karşılıklı jestleşme (gereksiz beğeni) olacaktır. Fikrim bu şekilde...
 
Tabiki anlıyorum sizi ama sizde bi mesajı bilgi içerikliği olmadığı halde sadece mesajın güzelliğinden veya sempatikliğinden beğenmişsinizdir yani =)
 
Önemli olan şahsın şirinliği değil bilginin doğru ve güvenilir olmasıdır. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne bakmıyor
 
Yani bilgi eğer hoşumuza giderse beğenilir.Zaten ona bir diyeceğim yok.Ama herkesin kullandığı uslüp farklı.Sempatik olmaktan kasıt kişinin şirin olması değildir ki.Neyse lastik gibi uzar gider konu =) Hayırlı akşamlar size.
 
Kişiler,sanal yartıklar,kara kaşlar kara gözler, sarışınlar, niyetler, üsluplar, atışmalar ... hepsi boş
"Gerçek olan doğru bilgi ve doğru bilginin paylaşılması."
 
Valla doğru bilgi diye diye aklıma Yunus Emre'nin sözünü getirdiniz.

"Cümleler doğrudur sen doğru isen , doğruluk bulunmaz sen eğri isen." =)
 
Şu ana kadar başka forumlarda "beğenmedim" butonu mesajın içeriğinden çok şahsi tepkiler için kullanıldığını gördüm.

Bir üyenin sorduğu bir soruyu yanıtlamanıza rağmen çoğu zaman üye bir teşekkürü bile çok görüyor. ancak aynı üyenin hatasını yüzüne vurun, %100 haksız olmasına rağmen elini "beğenmedim" butonuna götürmek için tereddüt etmeyecektir. Bununla da yetinmeyecek diğer yazılarınızı da seri halde eksileyecektir.

Boşuna doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar dememişler.

Bir de şu var. Yapılan yoruma iki satır yanıt veremeyecek bilgi kapasitesindeki birileri gelip sizin yorumlarınızı "beğenmedim" butonu ile tüm üyeler nezdinde düşürmeye çalışacak.

Bana göre bu buton ters etki gösterir. Şahsi kutuplaşmaları arttırır, forumdaki yazan üyelerin bir kısmı da elini eteğini çeker.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…