myurdabak
Üye
Şimdi size bu Elektrik üretme işini detaylı olarak anlatayım. Olmaz saçmalık diyen birsürü arkadaş var ama ben kendim yaptım ve kullanıyorum. Sistem şu.
1 adet güç kaynağı (gücü ne amaçla kullanacağınıza bağlı) bendeki 3000 watt. 1 adet 120 amper akü. 1 adet 3 kva regülatör. 1 adet alternatör (şarj dinamosu) 1 adet elektrik motoru (ben çamaşır makinası motoru kullandım) 1 adet konjektör. Şimdi güç kaynağnının içini açıyoruz içerisindeki bataryayı çıkarıyoruz onun yerine akümüzü bağlıyoruz. güç kaynağının çıkışına regülatörü bağlıyoruz. şimdi elimizde 220 volt elektrik var. regülatör voltajı düzenlemek ve sürekli 220 volt vermesi amacıyla kullanılıyor. regülatörün çıkışına bir 3 lü piriz takıyoruz. buraya kadar herşey tamam. iş şimdi aküyü şarj etmeye geldi. elimizdeki jarz dinamosunu ve elektrik motorunu bir yere karşılıklı olarak sabitliyoruz ikisinin kasnaklarını bir kayış ile birbirine bağlıyoruz. şarj dinamosunun çıkışına konjektörü bağlıyoruz. konjektörden çıkışları aküye yani kutup başlarına bağlıyoruz. elektrik motorunun fişini güç kaynağının çıkışına bağladığımız üçlüye takıyoruz motor çalışmaya başlıyor ve kayış sayesinde alternatörü çeviriryor ve akü şarj olmaya başlıyor bu motor gücüne göre enerji tüketir ve geriye kalanıda bir kullanıyoruz. biz burada 3 kva enerji elde ediyoruz. motor yaklaşık olarak 500 watt enerji kullanacaktır. Bize kalan 2.5 kva istediğiniz gibi kullanın. Sorusu olanlara memnuniyetle yardımcı olurum. kolay gelsin.
sonuç olarak belli bi süre sonra akü bitecek yeniden doldurulması gerekecek.3kva enerji elde ediyosun fakat 3 kva ile besleyemiyosun aküyü o yüzden bi süre sonra bedavaya girmiyor iş.