kısa bir özet geçmeye çalışayım:
makina bana ilk geldiğinde hiç çalışmıyordu.internette yaptığım arama sonucu arızanın presostattan kaynaklandığına karar verdim.presostatı söküp ölçü aleti ile kontakları ölçtüm sağlam çıktı.bunun üzerine presostat hortumunu çıkarıp üfledim ve program şalteri çalışmaya başladı.yaklaşık 2-3 dakika sonra makina su almaya başladı ve hortumu yerine takıp makinayı çalıştırdım.normal şekilde yıkama ve sıkmasını yaptı.1-2 ay kadar makinayı bu şekilde çalıtırdım ve bu arada amortisör değişimi gibi bakımlarını da yaptım.
ancak makinanın arızası devam ediyordu.yani presostat hortumunu çıkarıp üflemeden herhangi bir tepki vermiyordu.arıza kaynağı program şalteri mi yoksa presostata benim göremediğim bir arıza mı var diye düşünürken bir arkadaşın tavsiyesi ile hız kartı olarak bilinen kontrol kartını söktüm ve makineye enerji verdim.
bu sefer makine hemen su almaya başladı.hem de presostat hortumuna üflemeden.
kartın soket bağlantılarında muhtemelen temassızlık vardı diye düşündüm,kartın tozunu aldım,kabaca temizliğini yaptım.bu arada kart üzerinde herhangi bir oksitlenme ve yanık türü birşeye rastlamadım.
kartı tekrar yerine taktım makina su almaya başladı.ama su alma bittikten sonra yıkamaya geçmedi.biraz zaman geçtikten sonra su boşatmaya başladı.biraz daha zaman geçtikten sonra tekrar su almaya başladı.yine aynı şekilde yıkamayapmadı ama suyuboşalttı.ben de makinanın fişini çektim biraktım öylece.makina hala beni bekliyor şimdi.
olabildiğince basitleştirerek anlatmaya çalıştım,gelecek her tavsiyeyi değerlendireceğim.saygılar.