Belediyedeki Mühendisler Ne İş Yapıyor?

apolloturk

Üye
Katılım
20 Kas 2009
Mesajlar
64
Puanları
1
Malum belediyeler sozlesmeli muhendis aliyorlarlar bunlarin arasinda elektrik, elektrik - elektronik muhendisleride oluyor. Peki benim merak ettigim belediyede ne is yapiyorlar? Proje denetimi falan mi?
 
merhaba
müdürlükten müdürlüğe göre çalışma alanları farklıdır.

İmar müdürlüğü bünyesinde olanlar proje kontrolünde görev alır.
Fen işleri, Park bahçe, Su ve kanalizasyon müdürlüğü bünyesinde olanlar ise yapım işlerinde proje, şartname ve keşfini hazırlar.

kolay gelsin.
 
soruyu genişletelim arkdaşlar belediyedeki tekniker teknisyen v.s arkadaşlar neler yapar belediyede kadro ve taşöron nasıl oluyor kadrolu ile sözleşmeli olanlar aynı haklara sahipmidirler buralarda çalişan arkdaşlardan yorumlar bekliyoruz
 
pek belediyeden çalışan yok zaten bu forumda. 2 elin parmak sayısını geçmiyor benim bildiklerim.

tekniker ve teknisyenler genellikle Bakım onarım işlerinde çalışıyorlar. proje kontrolü yada şantiye kontrolü ile uğraşanlarda vardır.

bazen bizim teknik elemanlar müsait olduklarında yapım işi ihalesi yerine mal alım ihalesi açarak montajı biz yapıyoruz.
taşeronlar için ise belediyenin bazı tesislerinde ( merkeze uzak tesisler terfi merkezleri arıtma tesisleri gibi ) senelik personel alım ihalesi yapılmak suretiyle taşeron personeller izdihdam edilir. 4-c statüsünde çalışırlar.

sözleşmeli personeller 645 4b statüsü ile isdihdam edildiğinin düşünülmesine rağmen aslında 5395 yasaya tabilerdir.
kadrolulara göre aynı haklara sahip değiller. sözleşmeler her senenin başında yenilenir.

kolay gelsin.
 
İşte biryerde görüyoruzki Belediyemizde, Devlet kurumlarında Kişisel Gelişime Önem Vermiyorlar...
Hoş, İstisnalar hariç çoğu zaten devlet kapısı diye kurtulmak için kendisini atıyor...
 
Özel sektörde kişisel gelişime bir önem veriyorlar ki sorma gitsin. Bakın herkes ne kadar kişisel olarak gelişmiş !!!!!!!
Bu arada sanırım bu tembel kişiler kişisel gelişimden "kurtulmak" için devlete "atlıyorlar"...
 
Son düzenleme:
evet buda başka bir sıkıntı. Devlet aslında bütün şirketlere aynı vergi borcu gibi böyle bir şart koşup Kalifiye bir ortam oluşturabilirler..
 
çalışacağın müdürlüğe göre değişir ama genel olarak projelerin çizimi, kontrolü, malzeme listesinin ayarlanması, uygulama sırasında işin kontrolü, teknik şartname yazmak diyebiliriz.

genel olarak belediyedeki mühendis'den işin yapılabilmesini için kılavuzluk etmesini beklerler, zaten önemli işlerde ihale ile beraber işi dışarıya yaptırırlar ve belediyedeki teknik konudan anlayanlar mühendis olduklarından temel görev can kaybı olmaması için gerekli şartları sağlaman ve belediyenin kazık yememesi için gerekli önlemleri alman.
 
Maaş ne kadar alıyorlar, devlet kurumu yoksa belediyede çalışmak mı daha avantajlı?
 
devlet kurumlarına da yetenekli, azimli arkadaşlar gelmeli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…