Benden bir kaç katkı

Eskiden yaptığım bi çalışma kasaların önüne usb portu yeni yeni görünüyordu kasa dolab içinde yer alıyor ve kasa arkasındaki portlara ulaşılması hem çok güç hem de dar olduğundan fazla vakt alırdı ve zahmetliydi usb modemimin kablosunu çift fonksiyonlu kullanmaya karar verdim. Ne de olsa sürekli nete bağlı değildim ve adsl öncesi dönemdi yani hız vasat. Yaptığım adaptörle foto mak ve kart okuyucuları daha kolay takıp çıkartım. Halen de olası usb problemlerinde kontrol voltaj ölçmek adına soket yerlerindeki açıklıktan kullanıyorum.

Fark ettiğiniz gibi uçlardan kimisi uzun(beslem) kimisi kısa(veri) erkek usb soketini ortadan 2 ye kestim sırt sırta yapıştırdım metallerin birbirine tam temas etmesi adına biraz daha şekil vermek gerekti 4 lü pin lere lehimledim uznlar dış pinler kısalar orta pinler
 
Ayarlı dc adaptörü biraz düzenledim, düğmeleri değiştirmek için düz tornavida aramam gerekirdi bir de ok yönünü cd kalemi ile çizdim, yandaki düğme ile ac ve dc diye dönüştürmeye yarıyor (ihtiyaçtan doğdu eskiden elektronik ile tanıştıştığım ilk zamanlarda yaptığım bi özellik, bazı projeler ac akımlı idi, hoş hepsini gerçekleştiremedim ya) tavsiye ederim 2si 1 arada
 
Bu önerim öğrenci kardeşlerime, motor pano deneylerinde (düşük gerilimli ac devre) stop butonu için aşağıdaki tarifim umarım faydalı olur. Bildiğim gördüğüm kadarıyla küçük boyutlu stop/NC butonu elektronik malzemecilerinde bulunmuyor. Tabi mikrosviç her zaman elimizin altında.
Anahtar bu parçalardan ibaret, beyaz ve siyah parça üst üstedir kimisinde 2 parça rengi tektir, aynı mekanizma tükenmez kalemlerimizde bulunur, beyaz parçayı kullanmazsak aç kapa şeklinde değil de buton yapısında olur ve sürekli iletme özelliğndedir parmağımızla bastığımzda devre açılır. Çok kısa olduğundan hazır açmışken japon yapıştırıcı ile parça yapıştırarak buton ucu uzatılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…