Eskiden yaptığım bi çalışma kasaların önüne usb portu yeni yeni görünüyordu kasa dolab içinde yer alıyor ve kasa arkasındaki portlara ulaşılması hem çok güç hem de dar olduğundan fazla vakt alırdı ve zahmetliydi usb modemimin kablosunu çift fonksiyonlu kullanmaya karar verdim. Ne de olsa sürekli nete bağlı değildim ve adsl öncesi dönemdi yani hız vasat. Yaptığım adaptörle foto mak ve kart okuyucuları daha kolay takıp çıkartım. Halen de olası usb problemlerinde kontrol voltaj ölçmek adına soket yerlerindeki açıklıktan kullanıyorum.
Fark ettiğiniz gibi uçlardan kimisi uzun(beslem) kimisi kısa(veri) erkek usb soketini ortadan 2 ye kestim sırt sırta yapıştırdım metallerin birbirine tam temas etmesi adına biraz daha şekil vermek gerekti 4 lü pin lere lehimledim uznlar dış pinler kısalar orta pinler
Fark ettiğiniz gibi uçlardan kimisi uzun(beslem) kimisi kısa(veri) erkek usb soketini ortadan 2 ye kestim sırt sırta yapıştırdım metallerin birbirine tam temas etmesi adına biraz daha şekil vermek gerekti 4 lü pin lere lehimledim uznlar dış pinler kısalar orta pinler