Benzin istasyonunda geceleri kapasitif yazıyor. Ne yapmalıyım?

Birde spotlaraı bir kontrol edin gerci spot varmı bilmem ama tahmin
 
önce gepa reaktif güç kontrol rölenizin modelini blirtirseniz; çünkü eski tip Gepa rg-17 (eski) reaktif güç kontrol rölelerinde c/k ayatrı otomatik değilidir. Ayrıca bu rölede monofaz destekli bir röle değil.
İstasyonda daha önceki aylarda böyle durumlar varmıydı,
Sistem ne zaman kapasitif yazmaya başladı,
Sisteme son 2 ay yeni cihaz alındımı veya sistemden cihaz çıkarıldımı,
Fazlar üzerindeki yük durumları nasıl dengelimi,
Kompanzasyon panosu en son ne zaman gözden geçirildi,
Önce istasyonun kompanzasyon panosundaki devre elemanların sağlamlık kontrolünü yapın; çünkü bazen kompanzasyon kontsktörleri sık sık devreye girip çıktığı için kontaktörlerin bazı kontakları işlevini yarine getirmeyebilir,
Kondansatörlerinizin sağlamlık kontrolünü yaptırın,
Rölenizin çalışma durumunu gözden geçirin
 
Fazlar arası dengesizlik küçük işletmelerde hep sorun oluyor. Kalıcı ve uzun ömürlü çözüm için her fazı ayrı düzelten tristör anahtarlamalı sistemlerden kullanmanızı öneririm. Mesela [***] nin EKM serisi cihalarının henüz çözemediği sorun olmadı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benimde bir önerim olacak. tabiiki önce elinizdeki malzemeleri kullanın.
baktınızki olmuyor 2. aşama olarak, piyasada 2 adet cosinüs değeri girebildiğiniz röleler mevcut. gündüz ve gece cosinüs değerlerini ayarlayabiliyorsunuz. (zaman rölesi ile halledilebiliyor bu geçişler)
tabii bunu yapmadan önce gece hangi yükten ne kadar çektiğinizi bir analizör yardımıyla gözlemlemeniz gerekecek. (Gruplarda, kapasite değerlerini küçültmek gerekebilir.)
kolay gelsin
 
Buna benzer problemlerle banka şubelerinde de karşılaşıyoruz.
Yeni nesil UPS ler ve Elektronik balastlı floresan ampuller kapasitif etkiye sahip.
Bu durum düşük akım çekilen saatlerde sıkıntıya neden oluyor.
En iyi çözüm herfazı ayrı ve küçük adımlarla kompanze eden reaktif güç kompanzasyon sistemleri ile birlikte devreye kapasitif etkiyi yok edecek güçte şönt reaktörün tesis edilmesidir.
 
kayacenker arkadasin da bahsettigi gibi banka subeleri, is merkezleri gibi yeni nesil ups'ler ile Elektronik balastli lambalar ozellikle geceleri probleme neden oluyor.
rolelerin bir kismi, gece cekilen akim cok az oldugu icin bunu algilamayabiliyor. eger rolenizin akim algilamasinda bir problem yok ise kademeleri mumkun oldugunca kucultmenizi ve geceleri problem olan kapasitik yuku karsilayacak kadar bir sont reaktor baglamanizi oneririm.
tabi dengesizligi de dikkate alarak her fazi ayri kontrol etmek daha iyi olacaktir.
konu ile daha detayli bilgiyi brosurlerimizde bulabilirsiniz.
 
Akadaşlar kompazsasyon geceleri kapasitif yazıyor ne yapmak gerekir.
Her şeyi denedim rölemizin markası gepa tek akım trafolu şimdiden teşkkürler

sayın Erol DEDE busorunu çözüp çözmediğiniz konusunda bilgi istiyorum
saygılarımla MEHMET DİKİCİ
 
3 fazlı röle kullanmanı ve monofaze kondansatörle sistemi desteklemeni tavsiye ederim sorun çözülecektir
 
arkadaşım benzin istasyonları için genel olarak tek akım trafolu röleler uygun değildir sana entes RG3-12C MARKA röle öneririm
ayrıca sistme monofaze kondansatör bağlamak gerek çünlü bende 4 tane istasyona bakıyorum yükler eşit olmadığı için tek faz için tüketim olsa dahi trifaze kondansatör çekiyor ama diğer fazlarda yük olmadığı için kapasitif yazmaya başlıyor iyi çalışmalar istasyonlarla uğraştığım için iyi tanıyorum
 
rg3 12c kullandığım bir benzin istasyon panosunu devreye aldık gelen ilk faturada
%33 kapasitif reaktif
%14 indüktif reaktif
geldi.
ben panoyu taktıktan sonra yaklaşık altı ay öylece kaldı yani çalıştırılmadı yaklaşık bir ay önce devreye almışlar ama bu arada devreye jeneratör, ups, voltaj regülatörü takmışlar. panoya yeni girilen bu devreleri ve bağlantıları inceleme fırsatım olmadı. ilk aklıma gelen şey jeneratör transfer panosuna giden besleme ve geridönüş ana kabloların akım trafoların ve reaktif güç rölesi voltaj beslemeleri ile aynı fazlarda denkgelip gelemeyeceği oldu ama inceleme fırsatım olmadı.
ilk fırsatta gidip bu bağlantıları takip edecğim ama aynı fazlara denk geliyorsa yani bağlantılarda problem yoksa sonra ne yapacağımı da bilmiyorum.
açıkçası ups nin kompanzasyonla ilgisi hakkında yazılanlar beni korkuttu kompanzasyon konusunda yeni olduğum için endişeliyim..
konuyu bilen arkadaşların yardımını bekliyeceğim.
hoşçakalın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…