Benzin istasyonunda geceleri kapasitif yazıyor. Ne yapmalıyım?

Benzin istasyonu genel problem,Elektrik tesisatını yapan arkadaş kolaylık olsun diye pompa üstü aydınlatmaları ve konopileri tek fazdan besler.Gerisini anlatmama gerek yok herhalde.Seyyar bir analizör ile akşam aydınlatmasının ihtiyacını belirleyin akşam aydınlatması ile birlikte devreye girecek uygun kondansatörü ve devreyi hazırlayın.Pompalarınız trifaze ise 3 fazlı röle takmaya ihtiyacınız bile kalmayabilir.
İlk önce elinizde olan ile yapmaya çalışın olmuyorsa farklı yöntemler arayın:)

Bunca yıldır forumdayım, ilk defa, röle satmadan, çözüm bulmaya çalışan röle firması yetkilisi gördüm. ( belki de vardır da, benim gözüme ilişmemiştir) Teşekkürler semih Bey.
Benim bu güzel çözüme ilave edecek bir şeyim daha var. Belki en küçük kademedeki kondansatör, gece yükleri için büyük geliyordur. En küçük kademeden daha küçük bir kondansatör koyma çözümünü de göz önünde bulundurmanızı öneririm.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Düzeltme: Konu çok eskiymiş, sonradan farkına vardım.
 
yapabiliyorsan roleyi değiştir 3 akım trafolu olsun 3 adet akım trafosu tak. yapamıyorsan yük dengelemesi yap bunuda yapamıyorsan bu işi bırak
 
ben yakınlarda yaklaşık (2 hafta önce) kael varkombi 18 i denedim. çokta memnun kaldım. sistemde hiçte ölçüm yapmadan kafama göre kondansatör bağlantılarını vs. yapıp panoyu montajladım geldim. aldığım değerleri karşılaştırdım. %3 endüktif yük %7 kapasitif yük. role çok iyi çalışıyor. çekilen akımlara çok çabuk cevap veriyor.
birde 18 kademe olmasının avantajı çok iyi. neden diyeceksiniz. ben ilk 3 kademeyi trifaze diğer 15 kademeyi monofaze yaptım. tavuk çiftliği için çok ideal bir çözüm oldu.
aşırı dengesiz sistemlerde ben grup argenin yapmış olduğu SMART SVC Diye adlandırdığı roleleri kullanıyorum. özellikle benzin istasyonları için kesin çözüm.
bu iki roleden çok memnun kaldım. her ikiside kesin çözüm denilebilir. tabi ikisindede servis ve teknik destek çok iyi...
 
arkadaşım sısteme şönt reaktor bağla .istasyonda güç kaynağı varmı bılgısayar veya kameralar için varsa buyuk guçtedır. bu guç kaynağinın için de bayağı bı kondansatorler var sısteme gece kabasıtıfe duşüren budur .gece aktıf reaktıf harcama az olduğu için guç kaynağın kondansatorleri bunu bastırır .tek seçenek şont reaktoır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,759
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst