Beton Isıtma

sayin arkadaslara saygi duyuyorum ama verdikleri bilgi biraz cocuksu geldi.beton isitma alaninda abartisiz uzmanim!!!!! isteyen arkadaslarla tercubemi paylasabilirim. saygilar..
murat ********
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayin arkadaslara saygi duyuyorum ama verdikleri bilgi biraz cocuksu geldi.beton isitma alaninda abartisiz uzmanim!!!!! isteyen arkadaslarla tercubemi paylasabilirim. saygilar..
murat ********

Sayın murat 68,
Beton ısıtma işinde uzmanım demekle uzman olunmuyor. Burada bildiklerinizi paylaşırsanız uzman olduğunuz ortaya çıkar. ben Kazakistanda bulundum ve orada yapılan bütün beton dökme işlemlerinde arkadaşların anlatmış oldukları yöntem kullanılıyor idi. Ben elektrikçi olmama rağmen ilgi alanım oladığı için fazla araştırmadım ama arkadaşların yazdıkları ana hatları ile doğru. Daha detaylı bilginiz varsa lütfen paylaşalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
beton ısıtma işlemi basit görünmektedir fakat önemli bir iştir.bu işide ilk orda gördüm .biraz işi öğrendikten sonra başka şantiyede elektrik sorumlusu oldum.bulunduğum şehirde -20 ,25 dereceye düşüyordu.bazen elektrikle ısıtmakda yetmiyor ısımaklar kullanıyorduk.sistem kepottunun anlattığı gibi
özel tasarlanmış trafolar ile (80 kv 380 3 faz ) sağlanıyor.
kablo olarak demirlerin üzerinde 1,2 lik çelik izolasyonlu kullanıyorduk yaklaşık 30 m lik bu telin iki ucuna yaklaşık 1m 4 veya 6 lık aliminyum kablo bağlandıktan bez bantla sarılıyor . çelik teller kesinlikle beton dökülecek alanın içinde olmak zorunda.bu arada kepottonun dediği kademe ayarlı trafolardan başka düz trafolarlada karşılaşabilirsiniz.beton dökülecek yere uygulancak tel sayısı hava ve yerin durumuna göre değişmektedir.(döşemeye , perde.kolon, kiriş ) birde elinizin altında fazla sayıda transformatör olması gerekmektedir.yoğun çalışan bir şantiyede her gün beton dökülür.fakat transformatörler yaklaşık 3 gün bağlı kalması gerektiğinde sorun çıkmaktadır.trafonun çıkışına bağlanan ana kablolaru beton dökülen yere uygun bir şekilde çektikten sonra yaklaşık 10 20 cm aralarla demirlere bağladığımız kabloların çıkış uclarını 10 luk aliminyum kablo ile her biri bir faza gelecek şekilde bağlayarak işlemi tamalıyorduk. aynı anda 4 ,5 transformatör çalıştırdığımız durum oluyordu.bu işte ekip önemli .ben gece ve gündüz için iki ekip oluşturmuştum.bu ekiplerin sevk idaresi asıl işimdi.yoğun çalışan şantiyelere ekip sayısı yüzünden ve malzeme temininde çok sıkıntı çekmişimdir.aklıma gelenler bu kadar yaklaşık 2 yıl oldu .hepinize iyi çalışmalar
çalıştığım yer
rusya /ekaterinburg yeni terminal binası
 
zor ıs kablolu ısıtma yapanlara selamlar
 
Arkadaslar beton isitma hakkinda ogrenmek istediginiz birseyler varsa e-mail atin
cevapliycam..
**********
Rusya/moskova
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaslar beton isitma hakkinda ogrenmek istediginiz birseyler varsa e-mail atin
cevapliycam..
************
Rusya/moskova
syn murat_68 bilgilerinizi mail atmamıza gerek kalmadan paylaşırsan memnun oluruz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
rusyada beton ısıtma çok yapılır ülke çok soğuk soğuk olduğu için sistem şu şekilde çalışır:aleminyum kablolarla beton dökülmeden önce ızgara demirin üzerine kablo döşenir mesafesi fazla uzun olmamak şartıyla kablonun kesiti rus kablosu olduğu için untmadıysam 1,5mm2 gibi bişeydi kablo gerildikten sonra iki uç çıkartıyolar faz nötr arada bir trafo vardı trafodan çıkan düşük gerilim rezistansa bağlanıyor ortaya 35-40 derce bir ısı çıkıyordu ozamanlar, bu sayedede beton çatlamıyordu.

Bir sistem daha var özel bir kablo var rezistans kablosu kırmızı renkte aynı kablonun fe 180 yanmaz yassı olanıda var onun derecesi de farklıdır maximum 70 derece olması lazım, biz ozaman DEVI markasını kullanmıştık aynı elektrikli battaniyenin İçindeki teller gibi spir yapılmış kabloyu kesmiyorduk kabloyu boyuna kadar açılıyor sonra başa geliyor kaç m'2 alansa artık hesabını siz yapın artık kablonun ucuna 220 v verince acayip ısınıyordu60-70 derece kadar, ama bir sıra devredeki akım 15-18 amper civarındaydı kablonun mesafesi uzarsa çekilen akımda artar muhtemelen .anlatacaklarım bunlar

rusyada ve diğer çevre ülkelerde meşhurdur bu sistem:)
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Trafoyla beton dökmenin teorisini anlatabilir misiniz.Yani 80 KVA lık trafo ve kablo sistemi diyelim ki 50 m3 lük bir beton dökeceğiz.Dış ortam sıcaklığı -10 derece.Beton mikserden döküldüğünde diyelim 25 derece.Alınan verilen ısılar nasıl hesaplanacak.Bu işin formülasyonu nasıldır.80 KVA lık trafo yaklaşık 55.000 Kcal/saat enerji verir.Bunun betona intikalinde hangi formüller kullanılır.

Saygılar,
ssaygi


isitma trafosu tamamiyle beton isitmasi icin kullanilan bir trafodur elimizdeki isitma trafolari 80 kva dir.prensip kolay 380 3faz trafoya geliyor uzerinde kadaeesi 5 tane 55v tan 1.kademedeki cikis olup kademe artirdikca voltaj artarak dolayisiyla telden gecen akimda artacagindan sicaklik kontrolu yapiyoruz.su anda bulundugumuz sicaklik -15 betonu bu yukarda anlatigimiz sistemle +15 dereceye kadar yukseltiyoruz 2.kademeyle 3.kademe arasi su anda pek bir siinti yasamiyorum ama doktugumuz yerler celik dikmek icin 2.5 a 1.5 temel ufak yani ilerde bir sikinti oldugu zaman yazarim he bide kademe kesinlikle labaratuarin beton sicakligini olcup uyarmasiyla kademe degistiriliyor yoksa betonu bu sistemle yakabiliriz basima geldi,bu isitma sisteminde dahi brandayla temeli kapatmamiz sart.mazotlu isimak masrafli elektrige gore bu yuzden isitma kablolarini betona uygun doseyip elektrikten yararlanilmali arkadasim kusura bakma konudan konuya geciyorum sadece aktarmak istedim anlamadigin seninde katicagin biseyler olursa paylasima devam edelim saygilar.
 
Selamlar.Investstroyda mı çalışmıştınız?

- - - Updated - - -

Selamlar.Investstroy'da mı çalışmıştıız?

Lojik61.Selamlar.Investstroy'da mı çalışmıştıız?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Mesajlar
935,946
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri
Üst