betoniyer elektrik motoru 220 v cok hızlı ?

pekerce

Üye
Katılım
12 Nis 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
43
şimdi betoniyer yani beton karma makinasının üstünde bir elektrik motoru vardı 380 volt yazdığı için üstünde söküp yerine 220 voltuk bi elektrik motoru taktım. 4 kablosu var ama ben sadece iki tanesini uzatma kablosuna taktım çalıştı hatta çok hızlı döndürüyor ve şu anki hızının yarısı lazım bana nasıl yavaşlatabilirim ben bu motoru ? motorun fotoğraflarını çekip gösterebilirim yardım lütfen
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Söktüğün motorun ve yeni taktığın motorun devir sayılarına bak... dev/dk kısmına ... yani devir/dakika ... Yeni taktığın monofaze motorun devrini düşürmen için ya Redüktör ya da kayış kasnak sistemi kullanman gerekir... Ya da devir sayısı Yarı olan Bir Fazlı Motor takacaksın...
 
şimdi betoniyer yani beton karma makinasının üstünde bir elektrik motoru vardı 380 volt yazdığı için üstünde söküp yerine 220 voltuk bi elektrik motoru taktım. 4 kablosu var ama ben sadece iki tanesini uzatma kablosuna taktım çalıştı hatta çok hızlı döndürüyor ve şu anki hızının yarısı lazım bana nasıl yavaşlatabilirim ben bu motoru ? motorun fotoğraflarını çekip gösterebilirim yardım pls.

usta naptın sen daha masraf çıkacak gibi :eek:
senin işine yarıyacak olan kısım etiketteki d\dak kısmı
 
masraf değil de motor vardı elimde önceden alınma onun için denedim. kasnağını değiştirme imkanı yeri müsait olmadığı için çok az büyüğünü takabilirim oda çok az yavaşlatır heralde. işimizi görmücek galiba bu redüktör de ayrı bir parça heralde neyse teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,242
Mesajlar
924,580
Kullanıcılar
451,628
Son üye
keremkirantepe

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst