beyaz ışıgı renklere ayırma

bbs2006

Üye
merhaba
beyaz ışıgı renklere ayırmak istiyorum. inceledim ve dichoric aynalarala yapıldıgını öğrendim. daha basit bir yöntemle ayırabilirmiyiz. bu özel aynaları alabilecegimz yer varsa yardımcı olursanız sevinirim.

üçgen pirizmada ışığı kırıp tenklere ayırabilir.

Nasıl bir uygulama olacak bahsetmemişsiniz ancak temel mantık pirizma ile renklere ayırabilirsiniz.

prizma dışında özel aynalarla yapabilirmiyiz. ve yapabilirsek aynaları nerden satın alabiliriz.

merhaba
beyaz ışıgı renklere ayırmak istiyorum. inceledim ve dichoric aynalarala yapıldıgını öğrendim. daha basit bir yöntemle ayırabilirmiyiz. bu özel aynaları alabilecegimz yer varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.Bunu sınıfta öğrencilere göstereceğiniz demostrasyon (Bir gösteri) amaçlı yapacaksanız eğer,küçük bir aynayı tasla dolu suya batırmış iken üzerine camdan gelen güneş ışığını duvara yansıtarak,biraz loş bir sınıf içinde (Perdeler kapanmış iken) düşürün.Bu sizin cam bir prizma yerine geçecek olan ve 7 rengi güneşin beyaz ışık tayfından ayrıştırıp, loş bir duvarda 7 rengin yanyana görülmesini sağlayacaktır.Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,567
Son üye
kayagit

Yeni konular

Geri