Merhaba,sn.elektrofizikçi,ilk önce arıza yapanlardan başlayayım isterseniz;
51 ekran arçelik crt tv yeni bozuldu,13-14 yıllık eski de sayılabilen bir tv'miz idi.Güç transistörünü değiştirdim,şu anda çalışıyor.Şu ana kadar bir arıza hiç yapmamış olması da markasının haklı olarak da hiç şüphe yok ki kalitesini ve şanına yakışan ününü gösteriyor.
King aquamatic,sulu süpürge,motoru yandı,garanti süresinde olduğundan ücretsiz değişti,hala sağlam olarak kullanılıyor.(5 yıllık)
Bosh halı yıkama makinesi,(2000 yılında alındı) 3 kez motoru yandı,ben değiştirdim,hala kullanılır durumdadır.
Premier el blenderi,motoru rotor kısmından kısa devre oldu,ark yaptı (ilk 1 ay içinde) garanti kapsamındaydı,ama ben yaptırmaya uğraşmadım,bir kenara attım.3 adet simbo el blenderi aldım.Sakın kimse premier marka küçük ev(Mutfak) cihazı almasın.Çünkü genelde en kötü markalardan,premier marka led lcd tv aldım,sesi çok kötüydü,renkleri berbattı,samsung 32" lcd ile takas ettim,geri verdim ve böylece daha yolun en başında da kurtulmuş oldum.
Minton uydu alıcısı,8 yılda belki 8 kere de yazılımı silindi,en çok başımızı ağrıtan ve bizi en fazla da üzen cihaz olarak hatırı sayılır bir rekoru da kırdı.Tamircide yazılımı yükleniyor,henüz elektronikçiden de eve getirmedim,yani tamircide bekliyor.
Onun dışında tüm ev makinelerimiz,cihazlarımız ya arçelik,ya da bosch markadır.Çok fazla da bozulanı,başımızı ağrıtanı da kayıtlı olarak istatisliklere geçen boyutta yoktur,yani oldukça sağlam ve kalitelidirler.Yani bir arıza çıkarıp da,oyun bozanlık yapanlar da genelleme yaparsak hep de sıradışı markalar.(King,premier,vb.)
Mutfak robotu arçelik,elektronik devir kontrollü (1994'den beri sağlam,çalışıyor)
King doğrayıcı,4 sene garantiliydi,5 sene doldu,arıza da yapmadı,hala sağlam olarak da çalışıyor.
Bosch buharlı ütü,15 yıldır muntazam ve arızasız olarak da çalışıyor.
SEG marka 37 ekran crt tv (Bir Vestel ürünü) 3-4 yıldır bozulmadan yatak odasında kullanılıyor.Kalitesi ve sağlamlığından henüz ödün vermedi.
Müzik setimiz schaub lorenz'dir,askerde (1987-1988) satın almıştım,ama hala sağlam.1986 yılında alınan 58 ekran schaub lorenz renkli tv hala sağlamdır.Bir kaç kere benim elimden geçti,ama hala sağlam ve kullanılabilir durumdadır.Dezavantajı ise uzaktan kumandası yoktur.
Buzdolabı ; arçelik no-frost & elektronik,çamaşır makinesi ; arçelik 8144 BJ (Buhar jetli),bulaşık makinesi bosch,4 programlı (2000 yılıdan beri sağlam),elektrik süpürgesi arçelik,son satın alınan vestel fırtına sulu süpürgeden de oldukça memnunum.Arçelik 2200 çamaşır makinesi balkonda yedekte sağlam ve çalışır durumda hazırda bekliyor.Fırınlı ocak da arçeliktir,9 yıldır sağlam ve kullanılıyor.
Aklıma gelenler bunlardır.Küçük el aletleri sınıfından olan simbo iyi bir markadır,arçelik kadar olmasa da diğerlerine göre oldukça da iyi ve kalitelidir.
Diğer arkadaşların da tüketici olarak bu türden cihaz ve makinelerle ilgili olabilecek olan bütün memnuniyet ve şikayetlerini açıkça,dürüstçe de belirtebilmelerini de burada beklemekteyiz.Kolay gelsin.Saygılarımla.