huh
Profesyonel Üye
Altı saydım.Bu konuda duyarlı olan kiş sayısı üç.
Durumu kurtarmaya yeterli değil
Artıyor...........
Altı saydım.Bu konuda duyarlı olan kiş sayısı üç.
Durumu kurtarmaya yeterli değil
Ama janjanlı)15 led spot artı şerit led ile alçıpan gömme tavan aydınlatması yapılmış.
Hadi bakalım İnşaallahAltı saydım.
Yani şu an için en tasarruflu ışıklandırma led gibi duruyor. Fakat janjanlı olacak diye gerçekten abartılıyor ve tüketiciye öyle sunuluyor. Bu tüketici talebi değil, üretici/müteahhitlerin daha çok albeni adına rekabeti sonucu oluşan bir durum. Nasıl ki her bina için enerji karnesi isteniyorsa, bu durum da iskanda kontrol edilerek bir nebze aşırı tüketimin önüne geçilebilir. Asıl kontrolü de aylık 100kW/h şu kadar kuruş, 150kW/h şu kadar gibi bariz caydırıcı fiyat farkı ile sunulursa kendiliğinden tasarruf tedbirleri geliştirilir.Enerjiyi tasarruflu kullanmak istiyoruz.
Tavanda 20 w tasarruflu ampul var.
Çok enerji harcıyor degil mi? Evet.
Yeni bina yapılıyor.
Tasarruf yapilacak ya; Tüm aydınlatmalar led ampul.
Bu ne? Perhiz.
15 led spot artı şerit led ile alçıpan gömme tavan aydınlatması yapılmış.
Her biri 1 watt bile olsa toplamda en az 15-20 watt harcama.
Peki bu ne? Lahana turşusu.
Benim çok sevdiğim değerli bir abim var.1950 civarı Berlin üniversitesi mezunu Elektrik mühendisispot lambalar için ıstma aleti,yan ürün olarak'da aydınlatma aleti diye söylüyorduYani şu an için en tasarruflu ışıklandırma led gibi duruyor.
Geçemedik durum kötüAltı saydım.
Akkor lambaların hepsi öyle maalesef.Benim çok sevdiğim değerli bir abim var.1950 civarı Berlin üniversitesi mezunu Elektrik mühendisispot lambalar için ıstma aleti,yan ürün olarak'da aydınlatma aleti diye söylüyordu
Bun kapitalizm diyorlarDaha biz çalışmadan birilerinin eli cebimizde açık halde bekliyor halde oluyor!
Bu rahmetli birinin lafına benzedi(led vardı da mı kullanmadık
Led'lerin en büyük sorunu ısınma.Aydınlatma aleti iseler neden ısınıyorlar?LED'lere tasarruflu diyenler sıraya girsinler.
Bilemedin.Led'lerin en büyük sorunu ısınma.Aydınlatma aleti iseler neden ısınıyorlar?
Bilemedin.
YEDİM SENİ
Isınma sadece kayıp enerjinin bir şeklidir.
Ancak çok daha önemli şeyler vardır.
Anlat bakalım aydınlatmak için kullandığımız bir alet 10w/h enerji tüketiyor,bunun 7w/h'i ısı olarak ortaya çıkıyor.Bu alet ısıtma aletimi?aydınlatma aletimi?