Bilgisayar kasasında zırıltılı fan

tamirci

Üye
Katılım
11 Haz 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Bilgisayar kasasında zırıltılı fan sesi duyuluyor. Bilgisayar kasası güç düğmesine basınca normal çalışırken 10-15. sn. de zırıltılı fan sesi duyuluyor. 20-25 sn sonra her şey normal. Sorun ne olabilir?
 
Fanı sök, bunun etikenin altında lastik tıpa var onuda çıkar buraya ince yağ dök....problemi gider...
 
tahminen arıza senin fanındadır döner kısımde az bir kaçıklık var ve belli bir hızdan sonda fanın kanatları sayesinde düzgün dönmeye başlıyor eger sen kasa çalışırken kasayı sarsarsan da aynı sesi çıkarabilir diye düşünüyorum :):) tabi bu konuda uzman arkadaşlar sana daha çok yardımcı olurlar benimkisi sadece bir fikir :)

evet bak onu yazmayı unuttum bende orayı şans eseri bulmuştum :) oda olabilir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fan dediğniz hangisi. Ekran kartı fanı mı?, elektrik kablosunun giriş yaptığı yerdeki fan mı?, yoksa 3. bir fan var o mu?
 
benim bilgisayardada var bu ses.ilk açarken zırıltı yapıyo sonra düzeliyo.bilğisayarcıya götürdüm fanı yağladı ama düzelmedi.bende üstünde durmadım.
 
Ben iş yerindekinin güç kaynağını değiştirdim. Yenisi de yapmaya başladı. 2-3 dakika çalıştıktan sonra, kasaya sert bir tokat, sesi kesiyor( çok mu teknik bir çözüm oldu ne)
 
fan sonuçta mekanik bir aksam ve zaman içinde eskimeler oluyor.

ya fanı tamamen değiştireceksin ya da mekanik aksamlara yağlama yapacaksın.
 
Ekran kartı veya ana kartın üstünde olan değil ..


yenisi 7 liradır..

Pc yan kapak fanıdır ..

yan kapağı açınca göreceksiniz zaten..

111020081044111B5154.png
 
Sayın arkadaşım, Fanın uzun süre kullanılması sonucu milinde boşluk oluşuyor. Bu da, mil yağsız kaldığında sesli dönmeye neden oluyor. Mil'i, gres yağını parmağında iteleyerek ile her tarafını dolduracak şekilde yağla. Hiç olmazsa bir süre sessiz çalışmasını sağlayabilirsin. Kolay gelsin.
 
Bence fanı temizle genellikle fanı temizlemek sorunu çözüyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,912
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Geri
Üst