tartıştığımız kaçak akım konusunu önemsiyorum. yaptığım taramada yabancı forumlarda bu konuya hiç değinilmediğini gördüm. en azından varsa da ben görmedim. değerli @emodiyator konu sahibi olarak ilgili konuyu yeni bi başlığa taşımanı rica ediyorum. benim eklemek istediklerim var belki fikir beyan etmek isteyen üyelerimiz de olacaktır. buradaki konu olduğu gibi kalsın. mesajında bi link verebilirsen yeni bi başlık yeni bi konudan devam edebiliriz.
Ciplak ayaklarin altina ince izolator serer ve basilirsa carpilinmaz.....
Çıplak iki adet ayağın toplam alanı kaç metre karedir? cevap gelmedi.
Herkes bilir ki ayaklarımızın altında EPSİLON 3 dialektik olursa ayaklarımızın toplam alanı 100pF bile etmediği halde kesinlikle çarpılırız. Yani ayaklarımızdan 30mA veya daha fazla akım geçecektir.
Sırf gıcıklık olsun diye ben de bir kapasite yaratayım.
200m kablomuzu plaka haline getirelim. Bu iş için kablomuzu 1 er metre eşit olarak keselim ve telleri yanyana getirelim. 200 adet 1m uzunluğunda 2mm çapında tel elde ederiz. 200X0.02=4metre kare
Halı izolatör olarak iş yapmaz mı? Porselen olmasının ne kadar etkisi olacaktır. Halı ile aynı kalınlıkta porselen kullan dersen ne ala. Ama porselenin öz direnci halıdan 10-100-1000 kat fazla olsa ne olacak. Halı için 1Mohm desek porselen için 1Gohm bile diyebiliriz. Zaten halı direncini 1Mohm olarak düşünsek bile geçen akım insanı çarpmamalıdır.Ciplak ayaklarin altina ince izolator serer ve basilirsa carpilinmaz.
Giciklik yaparken hesap hatasi yapmis.
200 Adet 1m uzunlugunda 2mm capli tel 200*1*0.002=0.4m kare eder.
1 mm kalinliktaki epsilon 3 malzeme ile C= A*E/d=0.4*8.85 * 10^-12*3/0.001 hesaplanirsa 10nF degerinde bir kapasitor bulunur.
220v altinda 0.7mA akima neden olur. Bu deger elektrigin hissedilmesi icin yeterli olsa da 30mA KAR'i attirmaz.
Nötür ne alaka anlamadım.
Bu soruyu soruncaya kadar ben sadece ölçüm hataları ve olası bağlantıların nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyordum. Anladığım anda da benim için olay zaten bitmişti.Nötr bilindik anlamda nötr olsa da, akımların dönüş hattıdır.
KAR'lar veya çoğu ölçüm aletleri toprak referansına göre çalışırlar.
Biraz zihin çalışması yapalım konu ile ilgili olan arkadaşlarla.
Islak halı mııı ?Islak haliya basiyorsundur. Ben bugune kadar kuru hali uzerinde hic carpilmadim.
Bu çizelgeye göre ben 5-15mA ile çarpılıyorum. Ama elimin dokunduğu yer yara oluyor.0,05 mA geçsede çarpıldım dersiniz, 25mA geçsede çarpıldım dersiniz. Geçen gün bende çarpıldım ama kaçak akım rölesi falan atmadı. Üzerinden 5mA geçse fena çarpıldım der misiniz, dersiniz peki bu akım röleyi açtırmaya yeter mi yetmez.
Ekli dosyayı görüntüle 110667
https://www.emo.org.tr/ekler/aaa76178f8567e0_ek.pdf
Teorik olarak bir tel uygulanan frekansta Lambda1, L1/2 L1/4 L5/8 gibi oranlarda rezonansa gelirse tam TUNE olur ve o frekansta tam güç antenden akmaktadır.Arada bir bilinmeyen daha vardır ki, bu bilinmeyeni öğrenebilmek için yıllar önce çook KÖTEK yemiştim
Ancak bu bilinmeyeni açıklamamamı beklemeyin. Etrafta youtube GURT'ları dolaşıyor
Bizlere de söylersen bilgileniriz.Fırsat bulursam 200m değil ama 100m bir kablonun uçlarından damarları birbirine bağlayıp kabloyuda toprağın üzerinde koyup kabloyu kaçak akım rölesinin sadece faz ucuna bağlayarak test yapmaya çalışacağım. Bakalım röle atacak mı atmayacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?