Bina çevre aydınlatma ile daire içi elektrik ilişkisi

dairelerdeki sigorta kutusunda atan bir şey yok. sadece resimdeki KAR atınca bina karanlıkta kalıyor. KAR'ı kaldırınca tüm elektrik geri geliyor. Ayrıca daire içlerinde bir işlem yapılmasına gerek kalmıyor.

Yerinde çözüm aramanız.
Sorunlu kar sanki ana şalter
o halde ana şalter üzerinen kontrol edildikten sonra diğer tarafdaki sigorta kutusunda işlem yapılması daha uygun bir yol olabilir.
bir usta çağırdım, sigortadaki KAR’ı kapatıp daire sayaçlarının olduğu kısımdaki elektriği kontrol etti. Sayaçlarda “faz hata” yazarken ana şalterin giriş ve çıkışlarında elektrik olduğunu söyledi. Ama bir noktayı yakaladı. Daire içlerinde resimdeki gibi iki tane KAR gibi röle var. Dairelerde Akıllı elektrik sistemi var, sağdakini kapattığımızda dairede elektrik kesiliyor ama buzdolabı çalışmaya devam ediyor. Soldaki KAR’ı besleyen bodrumda bir kutu var ve bu kutuyu besleyen bodrumdaki havuz sigortasının bağlı olduğu bu yazışmaların ana konusu KAR’dan geçiyormuş. Dolayısıyla KAR atınca akıllı elektrik sistemine elektrik gitmiyor, o da daire içindeki soldaki KAR’ı devreye sokuyor bu nedenle dairedeki elektrik gidiyor dedi. Çözüm olarak bu sistemin bodrumdaki kutusunu besleyen elektriği bodrumdaki sigorta kutusundaki KAR’dan ayırıp sigorta koyarsak sorun çözülür dedi. Mantıklı geldi, deneyip göreceğiz. Eksik bilgi verdiğim için kusura bakmayın lütfen.
 

Ekli dosyalar

  • E3C42F99-3B58-4AD6-A72B-C825B121EF6E.jpeg
    245.6 KB · Görüntüleme: 14
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…