eeeeeeee sayın yüksek gerilim bu insanlarda hayatın tuzu biberi ne yapalım bunlarda piyasada iş yapıyor işte.
size bi anımı anlatayım bizim bir müşterimiz var mesafe olarak bize biraz uzak bi gün dediğin gibi bunlarında şube direğinde nötr gevşemesi olmuş ve yan sokakataki elektirikçiyi çağırmışlar.
tesadüfen bende oradan geçiyordum bi uğrayayım dedim .
bide baktım ne göreyim adamın biri merdiven başında panoda voltmetreyle faz nötr arası ölçüm yapıyor
biride kapı önünde duruyor içerdeki abi 290 oldu diyo duruyo duruyo abi şimdi 140 oldu diyo o arada işletme sahibi geldi nasılsın abi falan dedim ya dedi bi sorun var voltaj düşüp çıkıyo dedi diğer elektirikçiler hala içerde biri ölçüm yapıyor.
dışardakine rapor veriyor.
napalım bende yeminliydim direğe çıkmamaya ama o an mecbur kaldım çıktım önce nötr iletkenini sıktım
ama diğer elektirikçiler beni görmüyo tabi sonra indim baktım içerdeki dışardakine diyo oldu abi
5 dakkadır sabit 210 voltta.
ben işletme sahibinin yanına gittim bi baktım elektirikçiler geldi abi yaptık biz gidelim diyolar bide servis ücreti bekliyolar gülmemek için kendimi zor tuttum.
nasıl yaptınız diye sorunca ya panoda bi sorun vardı onu hallettik dediler.
sonra olayı açıklayınca adamlar dondu kaldı.
ama bak benim şube direğine çıkp nötr iletkenini sıkmam doğru birşey değil.
sadece mecbur kaldığım için bunu yaptım.
daha sonra
Şebeke elemanları gelip klemens takarak olayı bitirdiler.