BIOPIC ile pic programlama

PIC Programlama ve Deneme Setleri ortalama 250 TL den başlıyor. Ama eğer bir PIC programlayıcınız varsa buna gerek yok. yapacağınız devreyi bordda denemek en güzeli.

ÜCRETSİZ kurslara katılıp , PIC Programlamayı çeşitli yollarla ve uygulamalar yaparak bu konuda kendinizi geliştirmek yada ÜCRETSİZ olarak PLC öğretnmek istiyorsanız web sitemizi ziyaret ediniz.

www.ucretsizkurs.tr.gg
 
merhaba,

benzer dertten ben de muzdaribim.
biopic marka rs-232 bağlantılı bir jdm programmer aldım.
ic prog ile 16f84a, 12f629, 16f628 model pic'leri denedim ve birden çok hex dosyası ile yaptığım bütün denemelerde " PROGRAMLANIYORKEN HATA OLUŞAN KOD ADRESİ 0000H " veya, programlamadan evvel blank pic için doğrulama yaptığımda " doğrulama hatası adres 000H" mesajı alıyorum. birden çok pic, birden çok hex ile denedim..olmadı, rs232-usb seri dönüştürücü aldım, digitus marka, içinde Ft232 çip olan ( internette çok namını duydum, herkes bu çipin çok iyi çevirici olduğunda hemfikir ). çevirici usb 'den bağladığımda ic-prog, hiçbir portu görmedi. yani bu denemem de başarız oldu:)
ic prog yerine pickup isimli bir programı denedim, bu programda sadece 16xx serisi programlanıyordu. seri porttan biopic'i bağladığımda, pic'i ve kartı sorunsuz görüyor, ayrıca programlama ve doğrulamayı düzgün yaptı. ancak, pic'i devreye bağladığımda çalışmadı.
öyle ki, biopic'i çalıştırmak için pc'de hem xp hem de vista kullanıyorum. en ilginç olan da şu; ic-prog ile xp 'de "doğrulama" ya da programlama hatası verirken dahi, kart üzerindeki prgm ve clock ledleri yanmıyor. vista da ise; ic prog hata mesajı verirken sönük te olsa ledlerde yanma-sönme olabiliyor.
delirmemek işten bile değil!!!
:)
 
eastking, kardeş banada biopic'in program cdsi lazım pc için.mail olaraka atar mısın?Ya da bi siteye upload etsen link paylaş[email protected]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
konu biraz eski ama benimde bugün basıma geldi ve çözümünü buldum. büyük ihtimalle pic e veri yazarken iptal ettiyseniz basınıza boyle bi sorun gelecektir bende başka bir pic olduğundan onunla denedim basarılı oldu yani yeni bir pic alın : )) ins diğer pic kendini korumaya almıstır :rolleyes:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst