Yok hocam giremiyorum. Ekranın arka aydınlatması da çalışmıyor. Sadece fan çalışıp bir süre sonra duruyor ve dvd sürücüsü çalışıyor sonra duruyor.Biosa girebiliyormusunuz ?
Yok hocam giremiyorum. Ekranın arka aydınlatması da çalışmıyor. Sadece fan çalışıp bir süre sonra duruyor ve dvd sürücüsü çalışıyor sonra duruyor.
Evet hocam ben de anakart gidik diye düşünüyorum ama anakartın neresi gidik onu bulamadım. Ekran kartı da anakarta lehimli bir şekilde yani kolayca değişebilen bir tipten değil. Disk ışığı hiç bir şekilde yanmıyor hocam. Harici monitörle deneyeceğim.
Anakartın bios kurtarma özelliği yoksa çipi sökmeden zor maalesef (ikinci bir çipte yedek bios yüklü anakartlarda ).Bios a zarar gelmesi besleme sorunlarından olur genellikle ki ,çoğu zaman başka parçalarda zarar görür bu durumdan .Bios pili sadece bios ayarlarının kayıtlı kalması ve saatin çalışması için gerekli voltajı temin eder ve cihazın belki de en ucuz parçasıdır.Biosa ulaşılmıyorsa evet bios arızası olma ihtimalini arttırır fakat bios yazma işleminden önce arkasındaki sebebede odaklanmak gerekir.Kolay gelsin.Bios çipinde arıza olmuş veya çipin içerisindeki bios pc aniden kapandığı için bozulmuş olabilir mi sizce? Bu videodaki anakart benimkinin aynısı sadece Ekran kartı yok. Fakat bu anakarta hiç güç gelmiyor. Bios çipi arızalıymış sanırım. İki anakart da MX25L1005 kodlu bios çipini kullanıyor. Acaba bu çipi değiştirmeden ve karttan sökmeden önce üzerinden osiloskop ile ölçersem sağlam olup olmadığını anlayabilir miyim? Aynı şekilde çipi sökmeden çipin bacaklarına kablo bağlayarak programlayıcı ile bios flashlayabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?