Bir binanın topraklaması hakkında

yavuz21500

Üye
Katılım
24 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
45
Bir binanın topraklamasını güçlendirmek için binanın inşaat demirleriyle irtibatlandırmak doğrumudur:rolleyes: ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şöyle düşünüyorum;
Topraklamayı güçlendirmek için binanın demir donatısını kullanmak gibi bir amaç yanlış olur.Topraklama güçlenir mi güçlenmez mi önemli değil.Demirlerde bir gerilim oluşmasını önlemek için demirler topraklanır.
 
Elektrik iç tesisat yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler ile binalarda temel topraklamasının yapılması zorunlu hale gelmiştir. temel demir aksamı ve kolon ve kat demir aksamları ile asansör rayları kat kapıları ve diger binaya giren ve çıkan metal borular Temel topraklama sistemine bağlanması gerekir.Burada amaç Elektrik cihazlarının metal yüzeyleri ile binanın veya binayı tamamlayan diger yapıların (asansör gibi) metal kısımları arasında binada yaşıyan canlılar için tehlikeli temas gerilimlerin meydana gelmesini önlemektir. Tabi bu temel topraklamasının hesabı ve yapımı Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığının yayınladığı topraklama yönetmeliğine uygun olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,733
Mesajlar
920,075
Kullanıcılar
450,792
Son üye
oylesinebisey

Yeni konular

Geri
Üst