Bir devre kurmam lazım

Gerçekten çok teşekkürler. Benim elektronik bilgim pek fazla değil. Bunlar nasıl yapılır bilemiyorum. Ama bir devre şeması kurabilirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
'Selamun Aleyküm
Piyasada karanlıkta yanan gece lambaları bulunmakta, geçende 2TL ye almıştık. Lamba çıkışı 220 V bir röle ile kullanılabilir, bu rölede mühürleme yapılırsa bağlanan ekipmanın devamlı çalışması sağlanabilir. Ama sistemin başında durulamaması, bir aksaklığın devamlı bir sinyal olması ve de alarmın belirli bir süreden uzun olmasının gereksizliği düşünülürse röle mühürlemesi bir timer ile belirli bir zaman sonra bozulabilir. (takılınan kısımlar sorulabilir, mühürleme için forumda arama yapılabilir basit bir bağlantıdan ibarettir.)
Başarılar...
 





ben bu devreyi kullandım.Mutfak tezgahındaki şerit led i gece yakıp gündüz söndürmek için kullanıyorum.
 
Bu devre ortam karanlık olsa sonra aydinlansa bile ışığı yakar mi?
 
Sistem devamlı çalışır görünümde, karanlıktan aydınlığa aydınlıktan karanlığa (ayarlanan değere göre) geçişlerde pozisyon değiştirecektir. Tek kullanımlık olmasa gerek..
Bahsettiğimiz 2 TL vb basit cihazlar da yine devamlı pozisyon değiştirmeye uyarlıdır, kontrol devamlıdır yani...
Başarılar..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…