bir kettle'ın ısıl analizi

srcngms

Üye
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar bir başlığın içinde paylaşmıştım fakat araya kaynadı sanırım. ;) proje ödevim bir kettle tasarımı,ısıl analizi ve rezistans seçimi. Şuan için rezistans seçimi ve ısıl analiz konusunda yardıma ihtiyacım var. Rezistanslar genelde krom-nikel telden yapılıyormuş,bu durum kettlelar için de aynımıdır,yoksa başka bir malzeme mi kullanılır?
Belkide daha önemli olan sorum ise ısıl analizle ilgili. Sonuçta rezistans kettle'ın altında ve kettle'ı fişe taktığımda önce rezistans ısınacak,ardından suyu ısıtacak,ayrıca bazı ısı kayıplarımda olucak. Kettle içindeki suyun zamana bağlı olarak ısınmasında diferansiyel olarak kullanabileceğim formülleri paylaşabilecek varmı? Genel bir ifadeye varıp, zaman yerine sınırlarımı t=0 dan t=t ye kadar alıcam böylece t değeri yerine ne yazarsam o andaki sıcaklık değerlerini bulmuş olucam ama tam olarak bulamadım.. Teşekkürler şimdiden..
 
merhaba

ketıl ısıtıcılarda genelde az yer kaplayan yaklaşık max 1 kw tüp rezistanslar kullanılır,yüzeyi krom nikel olduğundan paslanmaz genelde bimetalli termostatlarla kontrol edilirler,ama sen pid ısı kontrolü yapabilen gerilim ayarlı
bir sistemle ketıl kullanıcılarına faydalı bir katkı sağlayabilirsin enerji tassarufu
amacıyla tabi.
 
peki su kaynamaya başladığında rezistansın sıcaklığı da o anda 100 derecedir diyebilirmiyim? yoksa daha mı fazladır?
 
ısıyı ölçtüğün yerdir önemli olan. su 100 derecede kaynar bu suyun ısısı
haliyle rezistansın ısısının daha fazla olması lazım,ama aradaki fark ne kadar olur bilemem. ama termos gibi bir kap içinde pid algoritmasıyla kontrol edilen bir ısıtıcı olursa enerji tasarrufu bile yapılır.
 
peki su kaynamaya başladığında rezistansın sıcaklığı da o anda 100 derecedir diyebilirmiyim? yoksa daha mı fazladır?

Suyun kaynama sıcaklığına erişmesi için rezistansın bulunduğu nokta da önemli. Bazı su ısıtıcılarında kapalı tip iken bazılarında direkt suya temas eden rezistanslar var. Eğer su ile rezistansın temas etmediği bir ısıtıcı ise muhtemelen su kaynamaya başladığında rezistans daha yüksek bir sıcaklıktadır.

Ayrıca su, 100 derecede kaynamaz. Daha önce kaynamaya başlar, 100 derecede buharlaşma başlar.
 
peki kettledaki rezistansın kütlesi ve özısısı kaçtır ?
 
neyse onları buldum,kettle'ın gövdesi hangi malzemeden yapılır bilen varmı? şunun için soruyorum:kettle suyu ısıtırken iç kısmıyla oda sıcaklığı arasında sıcaklık farkı oluşacak ve dolayısıyla sıcaktan soğuğa doğru bir ısı geçişi de olacak,yapıldığı malzemenin ısı geçiş katsayısı lazım,böylece ısı kaybını hesaplayacağım..?
 
kettle ın gövdesi hangi malzemeden yapılır bilen yokmu ya?
 
kettle rezistansları yeni model kettlelarda gizli rezistans olarak yapılıyor,bu rezistans kettle ı koyduğum altlığın içindemi yoksa gövdenin alt tarafında mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,811
Mesajlar
930,342
Kullanıcılar
452,618
Son üye
mberber

Yeni konular

Geri
Üst