Rica ederiz, geliştirme için yapılan iletişimin güzelliklerini yaşama imkanı buluyoruz.
Sistemin kontrol ünitesine müdahale etmek temek bir çözümdür ayrıca bahsedilen vananın pozisyonuna göre çıkış verenini düşünmek uygundur ama garanti vb ayrı bir mesele.
Bahsettiğimiz çözümler (dezavantajlarının aşılmasını sağlayan küçük modifiyelerle) rahatlıkla uygulanabilir ve de karmaşık ve ya masraflı sayılmazlar.
Sistemin çalışma senkronizasyonu, elemanlarının hat bağlantıları, kontrol usulleri ilgilenmek isteyenler için önemlidir. Mesela vananın yön değiştirmesi ile çalıştırılmak istenen 2. pompa (emme) hattı basınçlanıyorsa, bir basınç sensörü bu iş için ideal olabilir. (Pompanın basınç sensöründen alması gereken çıkışı 1. pompa gibi bir elemanın devrede olma şartına (VE mantığı) bağlanarak çalışma şartı eklenebilir, bu işlem basit bir röle ve ya (paralel) bağlama uygulamasıdır.) Tabi basınç sensörünün basınç ölçümünün 2. pompa çalışması (ile oluşan emme) ile dengesiz seyirlerde bulunup da çalışmayı bozmaması (zukzuvanka ..) için sistem karakteristiği vb bilgi incelenebilir, basınç ölçüm yeri uyarlanabilir vb çözüm uygulanabilir.
Bahsedilen led den sistemi çalıştırmak
Elektronik için temel bir iştir. Eğer bu led in gerilimi basitçe bir transistör uygulaması için uygunsa transistör-röle/güç transistörü/kontaktör ekipmanlarından uygun olanının seçimi ile transistör ve röle gibi temel elemanlar ile basit bir devre kurulabilir. Bazı işlerin kurulumu/incelenmesi emek gerektirebilir ama mesele çözüldüğünde sonuç gayet basit elde edilir. Sisteme dıştan entegre edilen devreler vb basit özelliktedir, mesele ile ilgilenemediğimizden, gerekli eklemeler yapılmadığından belki anlaşılamıyor ama incelenmemeleri için sebep yoktur.
Akışkanın 2. pompa kısmındaki akış (flowmetre), basınç ölçümü gibi özellikleri düşünülebilirken, şofben kısmında devreden çıkan hattın da basınç düşümü, akış durması vb sonuçlar veri olarak kullanılabilir.
Başarılar dileriz.