Ben şemaları bilgisayarda çizemiyorum. Bu tür çizim programları kullanmayı beceremiyorum. Eski alışkanlık olsa gerek çizimleri el ile çiziyorum. Gerek resim çizimi, gerekse şema ve teknik resim çizimine elim çok yatkındır. Üye arkadaşlarımız bir konuda yardım istediğinde ve bildiğim bir konu ise hemen kağıt kalem alıp, çizmeye başlıyorum. Benden önce başkası çizmesin diye de acele ediyorum. Çizdiğim şemayı tarayıcı ile bilgisayara yükleyip, oradan da foruma gönderiyorum. Amaç ; birilerine yardım etmek. Hiç tanımadığın, yüzünü hiç görmediğin, hatta gerçek adını dahi bilmediğin, sadece forum arkadaşı olduğun birine yardım için. Türk insanının en büyük faziletinden olan yardım duygusu.
O bilgiye ihtiyacı olupta benim yardımım sayesinde işini görmüşse ve bu durumu da forumda yayınlayıp, teşekkür etmişse ben ondan daha çok mutlu oluyorum. " Teşekkürler usta eline sağlık, çok işime yaradı " veya " ben de bu şemayı arıyordum benimde çok işime yaradı teşekkür ederim " gibi anlamlı teşekkürler hoşuma gidiyor.
Yazıyı okuyup, okumadan sırf birşeyler yazmış olmak için yazılan " saol "- "ii olmuş " gibi sözde teşekkürlere hiç itibar etmiyorum.
Arkadaş bir şey soruyor. Oturup, onun derdine çare olmak için birşeyler yazıyorum. Ertesi günü yorumları ve teşekkürleri okumak için sayfayı açtığımda sorunun silinmiş olduğunu görüyorum. Benim cevap anlamsız bir şekilde ortada duruyor. Hepinize sağlıcakla kalın.