Bitirme Projesi

Engin_T

Üye
Katılım
10 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaslar oncelıkle merhaba sıteye bugun uye oldum bı arkadasımın tavsıyesı uzerıne cok da begendım paylasım super 4. sınıfta elektrık elektronık muhendıslıgı ogrencısıyım bu sene bıtırme projesı yapmam lazım ılk donem ne yapacagımı acıklayan bı rapor yazmam lazım ıkıncı donemde uygulamasını yapacagım..Yalnız ne yapacagıma bı turlu karar veremedım hocaya gıtmeden once ben soyle bı arastırma yapıyım dedım projemın cok da zor olmasını ıstemıorum..Aklımda sımdılık ıkı proje var bırı anfı yapmak dıgerıde uzaktan kumandalı araba yapmak ama bunları yapmak zormudur?veya sızın onerebılcegınız kolay elektronık devrelerı warmıdır?yardımcı olursunuz cok sevınırım sımdıden tesekkur ederım herkese saygılar..
 
Arkadaşım en kolay devreleri seçmişin .Ellektronikçilerde yığınla anfi devresi var her güce göre elemanları takıp lehimliyosun sadece.Bana kalırsa biraz daha kendin yapabileceğin şeyler düşün.Başarılar kolay gelsin.
 
Ben hiperkaosla ilgileniyorum tasarım ödevi olarak sana da tavsiye ederim; bahsettiğin devreler oldukça kolay; bence sana referans olacak birşeylerle uğraşmalısın.
 
hiperkaos yazdım bu çıktı ve birşey anlamadım , anlayacağımız dilden özetleyebilir misiniz bunu?
 
Kaos konusu çok geniş bir konudur; sosyal olaylardan tutun tıp elektroniğine; enerji nakil hatlarından doğal afetlere; doğa olaylarından felsefeye her alanla (hemen hemen her alanla değil tüm olaylarla) ilgili bir konudur.
Kaos olayı kelebek etkisi de diyebiliriz; sistemin giriş elemanlarına hassas bağımlı olduğunu ortaya koyar. Okuduğum bir kitaptan örnek verecek olursam Beyoğlu'nda kanat çırpan bir kelebeğin Kaliforniya'da fırtına oluşmasına sebep olması bu kaos durumunu ortaya koyar. Bu her ne kadar imkansız ve komik gibi gözükse de aynı zamanda gerçek dışı da değildir; ispatı yapılmıştır. Kaotik sistemleri üç boyutlu sistemler olarak düşünürsek hiperkaos bu sistemlerin 4D olanıdır.

Günümüzde askeri alanda kaotik haberleşme kullanılmaya başlanmıştır ki bu konuşmalara telekulak olmak için sonsuz sayıda olan olasıklardan 1 tanesi bulmak gerekir. Bu da
( 1 / sonsuz ) = 0 olduğu için imkansızdır. Tabi çok çok çok ... çok şanslı değilsek

İşte kaos ve hiperkaos böyle bir konu. .Nasıl ilgi çekici değil mi ?

Konu başlığından oldukça saptık; arkadaşa ayıp olacak burada keselim bu konuyu.
 
çok basit konularla uğraşmayın hem kendinizi geliştirebileceğiniz hemde çıktısı gerçekten işe yarayacak projeler üretmenizi tavsiye ederim.
 
anfi devresi olabilir ama hocalrın kabul etmeyebilir..
 
arkdasım elımde hazır maket olarak sıfrelı kapı kılıdı devresı ve modelı var.şifreyı gırıyorsun kapıyı acıyor basıt ama uzerınde degısıklıler yapabılırsın devre seması programı herseyı mevcut ılgılenırsen......
 
bu sene ben de bitirme ödevi alıyorum (Fırat Üniversitesi).kaotik sistemlerin elektrik ve elektronikle ilgili kısımlarıyla bir konu almak üzereyim opsiyonum chua devresi hocamın önerdiği tezlerden biri almadan önce araştırma yapıyorum
Acaba aranızda chua devresi ile ilgili uygulamayapmış arkadaşlar varsa ve uygulama hakkında beni bilgilendirebilirse çok mutlu olurum.
 

Chua ile ilgili elimde döküman olması lazım; bulduğumda sana yollayacağım.
Ben de main chen ile ilgileniyorum.
 

Benzer Konular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…