biyolojik sensörler

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar ben mekatronik 1 . sınıf öğrencisiyim.bir dönem ödevim var bana yardımcı olursanız sevinirim. ödev konum:

Sürücü İkaz Sistemi

“Sürücü uyuması” trafik kazalarının nedenleri arasında küçümsenemeyecek bir orana sahiptir. Hayati önem taşıyan bu problemin çözümü için Mekatronik bir sistem düşünülmektedir. Sistem; temel olarak sensör, kontrol organı ve aktuatörden oluşmaktadır. Sensör uyku bastırmasıyla birlikte vücutta meydana gelen biyolojik değişikleri algılayarak kontrol organına iletecektir. Kontrol organı gelen sinyalleri referans değerle karşılaştırıp aktuatöre komut gönderecek ve aktuatör harekete geçerek sürücüyü ikaz edecektir. Özgün düşüncenizi kullanarak ve gerekli araştırmaları yaparak bir “Sürücü İkaz Sistemi” tasarlayınız. Tasarladığınız sistemi, teknik resme uygun şekiller kullanarak açıklayınız.
Not:
 Algılayıcı(sensör) olarak, başın öne düşmesini ve göz kapaklarının hareketini izleyen kameralı sistemler araştırma amaçlı olarak hali hazırda kullanılmakta olup, pratik olarak çok uygun değildir. Bunun yerine Biyolojik Sensörlerı tercih ediniz.
 Biyolojik sensörler için:

Method and device for diagnosing in a motor vehicle a driver's fitness drive - US Patent 6946966 Description
Patents in Class 340/576

 Eğer hazır olarak uygun bir sensör bulamıyorsanız, böyle bir sensörün yapılıp yapılamayacağını uzman bir kişiyle tartışınız ve sonuçları ödevinize aktarınız.



:
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,776
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst