biz yerli yapabilirmiyiz?

Türkiyeyi hep emir alan, söz dinleyen, kendi başına siyaset üretemeyen bir ülke konumunda tutup tarihteki şerefli konumuna yükselmesini engellemek isteyen bu çevrelerin oyunlarından başka birşey değilidr. Artık 3. sınıf dünya ülkeleri bile araba üretiyor. Evet bizim eksiğimiz ne para, ne bilgi, ne teknoloji değildir. Un var, şeker var, yağ var ama helva bir türlü olmuyor. Çünkü tabakta bir de sirke var. Bu sirke temizlendikçe Türkiye kendine geliyor, silkinip ayağa kalkıyor. Bundan şüpheniz olmasın.
 
Çözemedigimiz ve gelişteremedigim işlemler yoktur...herşey mevcuttur ama Bazı kişiler tarafından engel konulması gerekiyor birşeyi imal etmek geliştirmek mümkün olmuyor denenmesi bile güç oluyor Türk silahlı kuvvetlerinde F16 hakkında geliştirme yapan mühendisler intihar ve öldürüldü neden dış güçler tarafından...

Başkalarına muhtaç olmamızı sağlıyorlar engel üzerine engeller koyarak...

maliyet acısındanmı sınırsız ama kapılar mesele işte..
Farkındaysanız Tasarımcılar Türk...
Saygılarımla iyi çalışmalar demek istiyorum ama hayal etmesi bile güç...
 
otomobil yapmakta bir zorluk yok, markaları bize ait olmasa dahi % 75 ülkemizde biz üretiyoruz. mersedes ,man otobüslerini bu markaların sahibi almanyaya satıyoruz.
asıl sorun piyasa şarları. ürettiğinizi tüketicinin satın alması, satamazsan bir hiçsin.

mesela cep telefonu gibi çok teknolojik bir alanda aselsan çok büyük yatırım yaptı, reklam falan güzelde modeller yarattı, ancak tutulmadı olmadı. sağdece biz başarısız olmadık, panasonic, ericson v.b bunlarda bu piyasada silindi. oysa nokia fillandiya 'a milyarlaca dolar para kazandırıyor.

bence yapmak değil, satmak sorun.
 
Türkiye önce bölgesinde lider ülke, sonra da dünyada süper güç olabilecek imkanlara sahip ve perde arkasında bu projeler tıkır tıkır yürütülüyor. Türkiye İsrail'e kafa tutacak konuma geldiyse bunda savunma sanayiinin, ordunun savaşma kabiliyetinin geldiği noktanın büyük payı var. Türkiyenin burada sorunu para ya da bilgi eksikliği değil, şimdiye kadar Türkiye'nin gelişmesini engelleyen içerideki ve dışarıdaki mihraklardır. 1920'lerde başlayan uçak sanayiini durduran, 1960'larda Devrim otomobiliyle başlayan yerli otomobil sanayii atılımını akamete uğratan, 1970'lerde başlayan Ağır Sanayi hamlelerini yarıda bıraktıran bunlardır.
Biraz farkla katılıyorum dediklerinize.
O "mihrak"ların başında "avantacı bürokrasi" geliyor, ki son yıllarda dişleri kırıldıkça herşey değişmeye başladı.
Yani iş, memurların eğleştiği Devrim soytarılığı ve "erke dönergeci"nden kurtuldukça herşey düzeliyor yavaş yavaş.
 
Bence kaderimiz bu değil. 1980'den itibaren Türkiye'de çok şey değişti. Şu anda Aselsan ve TAİ harikalar yaratıyor. F-16'ları ABD'den aldığımızda son teknoloji haberleşme ve radar sistemlerini vermediler. Adeta kör ve sağır uçaklar verdiler. Yazılımı da tamamen onlara aitti. Türkiye kendi yazılımını üretti. Kendi haberleşme ve radar sistemlerini üretti. Türkiye şu anda 2023'te yerli savaş uçağını üretecek şekilde programını sürekli geliştiriyor. Yerli üretim insansız hava aracımızı yaptık. İsrail'den alınan Heronlar patır patır düşüyor, Türkiyenin yaptıkları daha üstün. 30 senedir Milli Savunma sanayiinin gelişimi için yatırım yapılıyor. Türkiye dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtuldu. Kendi silahımızı, tankımızı, zırhlı aracımızı, gemimizi kendimiz üretiyoruz artık. Bu nedenle ben bazı arkadaşlar gibi karamsar değilim.

seni biraz araştırmaya davet ediyorum kim hangi yazılımı yapmış o yazılım üzerinde çalışan kaç tane mühendis öldürüldü biliyomusun daha insanımızı koruyamıyoruz 2023 uçakmı tamamen hayal argesine sadece en iyi ihtimalle 15 en kötü ihtimalle 30 milyar dolar lazım bu ülkede açlıktan ölen insanlar var ver bakalım o parayı oraya verebiliyomusun evet yaptık insansız uçağı motoru hangi ülkenin ya kamera ya mercek biliyomusun heronlar düşüyor daha kötü yaa onu test edip onaylanda bu ülkenin insanı anlamıyorlar demekki birşeyden ya allah aşkına kundaklı topu obüsü aştı artık dünya füzemizin menzilini adını yazında bizde bilelim hadi herşeyi aştık yaptık kime satacağız
 
Son düzenleme:
türkiyede hiç birşey bir çöp üretemezsiniz adamlar küçücük 1 plastik kalıba 5 ile 10 milyar istiyor. 1 vidaya tornacı 200tl istiyor.nasıl yapmayı düşünüyorsunuz .??
 
neden yerli aracımız mı yok
çünkü;
"bu memlekette hiç bir başarı cezasız kalmaz."
 
Bunun için iyi mühendisler ve sermaye gerekiyor ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,884
Mesajlar
921,333
Kullanıcılar
451,028
Son üye
Mashiro Shiina

Yeni konular

Geri
Üst