Bosch buzdolabı buzlupa elektrik gelmiyor

Fydgn

Üye
Merhabalar, buzdolabının dondurucu kısmı buzlanma yaptı. Fişi çekip saç kurutma makinesiyle buzları erittim. Birazda sıcak su döktüm. Malesef işleri iyice karıştırdım sanırım soruna tuz biber ektim.fişi taktığımda dondurucu kısma hiç elektrik gelmiyor alt kısmın ışığı yanıyor fakat dondurucuda hiç hareket yok. Sensörleri mi bozdum acaba? Tşk.

Soketlerin yerlerini karıştırmış olabilirsin.

Ekli dosyalar

• IMG_20251101_101219_edit_544771698587705.webp
    IMG_20251101_101219_edit_544771698587705.webp
    43 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20251101_101131.webp
    IMG_20251101_101131.webp
    89.9 KB · Görüntüleme: 15
k

Konuyu biraz daha detaylandırabilir misin?
Rezistansa mı elektrik gelmiyor nereden ölçüm aldınız
Ölçüm yapmadım, Genel olarak buzdolabı çalışmıyor, şuanki durum şu, bu arada sensörleri değiştirdim gene çalışmadı, sensörlerde sorun yok. Şöyle bir videoya denk geldim, benimde durumum aynen böyle fakat videodaki gibi benim dolapta timer göremedim. Dolabın alt kısmın ışığı yanıyor. Üst kısmın ayar panelinin ışıkları ve pervane çalışmıyor. Ana Motorda çalışmıyor motor soğuk tık yok.Bu videodaki gibi buzları erittim, fişe taktım çalışmadı.

Üstteki panalin göstergeleri çalışmıyor acaba kartmı arızalı

Ekli dosyalar

• IMG-20251101-WA0005.webp
    IMG-20251101-WA0005.webp
    101.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20251101_101617.webp
    IMG_20251101_101617.webp
    43.2 KB · Görüntüleme: 9
Kartta cam sigorta var mı ona bir bakın, var olan bir sigorta atmşsa yenisiyle değişin. EVAP'a da hiç elektrik gitmediğine ve EVAP motoru da çalışmadığına göre karttaki bir sigorta su dökülmesi ve saç kurutma makinesiyle olan işlemde atmış olabilir. Ek olarak kartta kompresör motoru, rezistans çıkışı, defrost, vb. ayrı görev birimleri için ayrı çıkışlar veya ayrı çıkış kontakları vardır. Bu kontakların elektriki mekanik temasını elle ara bağlantısını sökerek sonrasında soketteki yerine sıkıca takmaya çalışarak eğer gevşeklikten kaynaklı bir sorun varsa gidermeye çalışın.

Saç kurutma makinesiyle çok yakın mesafeden eritme veya bir kurutma işlemini yapmaya çalışmak çok riskli bir işlemdir, bir daha kesinlikle bunu tekrarlamayın. Bu yüzden no-frost Arçelik buzdolabımın su tahliye kanalı tıkanmış sular dolabın dışında değil dolabın altında ve içinde birikmeye başlamış (Fatih Bank Usta'nın videolarında çekimi yapılmış bu konu da vardı, bir sonda ile bu tıkanıklığı açmaya çalışıyordu bir videosunda) ve yıllar sonra ise dolabın otomatik defrost işlemi sırasında dışarıdan elle biraz ileri-geri sarsınca (1-2 ay önce) bu tıkanan su tahliye kanalı kendiliğinden açılmıştı.

Her ikisi de futbolda olan bir tabiriyle kırmızı kart gerektiren kusurlu hareketlerdir, yani dolaba erisin diye sıcak su dökmek ve saç kurutma makinesiyle var olan buzlanmayı eritmeye çalışmak. Evet, ben de bu işlemi yaptım ve defrost sularının su tahliye kanalı bir gün kendiliğinden açıldı. Süper marketten bunun için bir bisiklet pompası dahi almıştım, ancak onu kullanmaya gerek kalmadı. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Kartta cam sigorta var mı ona bir bakın, var olan bir sigorta atmşsa yenisiyle değişin. EVAP'a da hiç elektrik gitmediğine ve EVAP motoru da çalışmadığına göre karttaki bir sigorta su dökülmesi ve saç kurutma makinesiyle olan işlemde atmış olabilir.

Saç kurutma makinesiyle çok yakın mesafeden eritme veya bir kurutma işlmeini yapmak çok riskli bir işlemdir, bir daha kesinlikle bunu tekrarlamayın. Bu yüzden no-frost Arçelik buzdolabımın su tahliye kanalı tıkanmış sular dolabın dışında değil dolabın altında ve içinde birikmeye başlamış (Fatih Bank Usta'nın videolarında çekimi yapılmış bu konu da vardı, bir sonda ile bunu açmaya çalışıyordu bu tıkanıklığı bir videosunda) ve yıllar sonra ise dolabın otomatik defrost işlemi sırasında dışarıdan elle biraz ileri-geri sarsınca (1-2 ay önce) bu tıkanan su tahliye kanalı kendiliğinden açılmıştı.

Her ikisi de futbolda olan bir tabiriyle kırmızı kart gerektiren kusurlu hareketlerdir, yani dolaba erisin diye sıcak su dökmek ve saç kurutma makinesiyle var olan buzlanmayı eritmeye çalışmak. Evet, ben de bu işlemi yaptım ve defrost sularının su tahliye kanalı bir gün kendiliğinden açıldı. Süper marketten bunun için bir bisiklet pompası dahi almıştım, ancak onu kullanmaya gerek kalmadı. Kolay gelsin.
Fatihbank videosunda eriyen suyun motor üstündeki kaptan taşarak röle ve termiği bozabileceğini söylüyor.ki su biraz taştı, termik ve röleye geldimi bilmiyorum. Ondan da şüphelendim. Fakat termik arızası olunca üst kısma giden elektriği keser mi? Teşekkürler ilgin için

Eskiden forum çok hareketliydi, üstatlar mutlaka sorunu masaya yatırırlardı. BeyinciAliusta tüm ihtimalleri sıralardı. Nazarmı değdi.

Fatihbank videosunda eriyen suyun motor üstündeki kaptan taşarak röle ve termiği bozabileceğini söylüyor.ki su biraz taştı, termik ve röleye geldimi bilmiyorum. Ondan da şüphelendim. Fakat termik arızası olunca üst kısma giden elektriği keser mi? Teşekkürler ilgin için
Bence sorun çok büyük ihtimalle karttan kaynaklanıyor. Alt taraftaki ışığın yanıp da diğer ışıkların yanmamasının sebebi lambanın şebeke elektriğinden besleme alıyor olmasından dolayı. Kartı söküp bi kartcıya göstersen sorunun çözülebilir ayrıca kompresörde de bir sorun yoksa.

Bence sorun çok büyük ihtimalle karttan kaynaklanıyor. Alt taraftaki ışığın yanıp da diğer ışıkların yanmamasının sebebi lambanın şebeke elektriğinden besleme alıyor olmasından dolayı. Kartı söküp bi kartcıya göstersen sorunun çözülebilir ayrıca kompresörde de bir sorun yoksa.
Banada öyle geldi. Sorun termik ve rölede olsa üst panelin ışığı yanardı dimi.

Elektronik kart arızalı; Ama şu ihtimallere de mutlaka bakmak gerek.
Kapak switch veya reed röle sensörü.
Motor bağlantı soketi. (dolabın en alt sol tarafında termik ve röleye bağlantısını sağlar)
Elektronik kartın resmini her iki yönüyle ekleyin arızalıolabilecek komponentleri söyleyelim.

Forum istatistikleri

Konular
133,391
Kullanıcılar
459,276
Son üye
evsagsm

Yeni konular

Geri