Peki bu yanan kablonun içindeki malzeme nedir. Bakır desen bakır değil yumuşak boya fırça kılları gibi ilk defa böyle birşey gördüm benRezistansa ek yapmanı önermiyorum. Yenisi ile değiştirmen daha doğru olur.
Üçüncü resim yani siyah sensör termal sigortadır ve arızalı olduğu için rezistans devreden çıkmadığından kablosunu yakmış.
Teşekkürler. Beyaz eşya tamiri yapan arkadaşım var bir tane çöp ısıtıcı bulursam soyup içine bakacağım merak ediyorum sahiden bende. İçinden tek tel çıkar diye bekledim ek atmak için yoktu ya yandı yada bu şekilde ısıtıyor. İşin garip yanı ohm değeri aldım topladım dolabı. İletkenlik var yani o malzemede.Karbon fiber mi bilmiyorum ancak bildiğim o ince saçak gibi malzemenin ortasında nicr krom Nikel yada farkı rezistans teli olmalı. Belki Tel ince yada kopmuş olabilir göremiyor olabilirsiniz.
Dışındaki malzeme telin hem buzdolabından elektriksel hemde hava şartlarından nem ıslaklık v.s. izola olması için kullanılıyor esnek olmasını şekil almasını sağlıyor diye biliyorum.
Teşekkürler. Beyaz eşya tamiri yapan arkadaşım var bir tane çöp ısıtıcı bulursam soyup içine bakacağım merak ediyorum sahiden bende. İçinden tek tel çıkar diye bekledim ek atmak için yoktu ya yandı yada bu şekilde ısıtıyor. İşin garip yanı ohm değeri aldım topladım dolabı. İletkenlik var yani o malzemede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?