Bosch maxx 6 kacak akim rölesi ve fazlasi Yardim Lütfen

Beyler selamlar, Bu cihazi ikinci el aldim. Aldigimda biraz sorunsuz calisti sonra kacak akim role attiriyordu anlayan biri roleyi söktü her seye atiyordur bu dedi ki dogru gibiydi kisa sureli calistiktan sonra bu defa bina ana panodan sarteller atiyor. Ayrica Bitimi 1 dakika iken basa donen bastan yikayan bazi programlari var nasilsa isimi goruyor dedim baska programda kullaniyordum. Sorun rezistans sanirim ama bu 1 dakika kalip basa donmesinde bastan baslamasinda da sorun o mu? Bilmiyorum. Soruma gelirsek rezistans on panel altindaymis acayim dedim pas tutmus vida var ben de buna direk giden kablosunu mu ustten sokup iptal etsem diyorum? Yani o sekilde calisirsa emin olucam ki rezistanstan soguk yikasin yani. Fikri olan ya da bilen arkadaslar yazarsa soketini ust panelden sokeyim diyorum. Programin basa donmesi olayi nedendir bunu bilen basina gelen arkadaslar yazarsa da memnun olurum.

Beyler selamlar, Bu cihazi ikinci el aldim. Aldigimda biraz sorunsuz calisti sonra kacak akim role attiriyordu anlayan biri roleyi söktü her seye atiyordur bu dedi ki dogru gibiydi kisa sureli calistiktan sonra bu defa bina ana panodan sarteller atiyor. Ayrica Bitimi 1 dakika iken basa donen bastan yikayan bazi programlari var nasilsa isimi goruyor dedim baska programda kullaniyordum. Sorun rezistans sanirim ama bu 1 dakika kalip basa donmesinde bastan baslamasinda da sorun o mu? Bilmiyorum. Soruma gelirsek rezistans on panel altindaymis acayim dedim pas tutmus vida var ben de buna direk giden kablosunu mu ustten sokup iptal etsem diyorum? Yani o sekilde calisirsa emin olucam ki rezistanstan soguk yikasin yani. Fikri olan ya da bilen arkadaslar yazarsa soketini ust panelden sokeyim diyorum. Programin basa donmesi olayi nedendir bunu bilen basina gelen arkadaslar yazarsa da memnun olurum.
kaçak akım rölesinin atmasının ve makinanın program bitirip yeniden tekrar başlamasının nedeni rezistans .Beni ara nasıl sökmen gerektiğini tarif edeyim

Yardimlariniz icin tesekkurler Beyler bugun rezistansa nihayet ulasabildim:) rezistansi sökmedim sokmeden soguk calissin istiyorum. Sorum şu: rezistansa bagli yesil mavi siyah ve topraklama 4 adet giris goruyorum.bunlarin hepsini söksem ve makineyi geri kapatsam soguk yikar mi. Bunlari sökünce uclarina bant at atmali miyim? Amacim rezistans kesinlikle devre disi kalsin soguk su ile yikasin gercekten sorun o mi bileyim ayrica amatorum rezistansi söküp takamazsam ya da sorun ondan degilse is buyumesin. Soguk uc bes defa yikarsa tekrar acar yenisi ile degistiririm. Lutfen bana yardimci olun Beyler. Tesekkurler.

Yardimlariniz icin tesekkurler Beyler bugun rezistansa nihayet ulasabildim:) rezistansi sökmedim sokmeden soguk calissin istiyorum.
Sorum şu: rezistansa bagli yesil mavi siyah ve topraklama 4 adet giris goruyorum.bunlarin hepsini söksem ve makineyi geri kapatsam soguk yikar mi.

Bunlari sökünce uclarina bant at atmali miyim?

Amacim rezistans kesinlikle devre disi kalsin soguk su ile yikasin gercekten sorun o mi bileyim ayrica amatorum rezistansi söküp takamazsam ya da sorun ondan degilse is buyumesin. Soguk uc bes defa yikarsa tekrar acar yenisi ile degistiririm.
Lutfen bana yardimci olun Beyler.
Tesekkurler.

Tamirci değilim .
Öncelikle kaçak akım koruma rölesinin önemi .
Söküldü ise yerine takılması .
Kakr atıyorsa çamaşır makinasını kullanmayınız ve fişte bırakmayınız .

İşin içinde ntc - termostat - kart - yazılımı var .
Soğuk yıkama talimatını verecek bir yollu kandırma yapılması gerekir .
Öncelikle ölçüm yapılarak arıza nedenini bulmak .
Rezistansta ise ( büyük ihtimalle )
Rezistans değişimi en iyi yol. ( değişimi rezistansın kabloların fotolarını çekmeniz veya projelendirilip ( çizim ) , kablolara numara vermeniz .

Soğuk yıkama ( sistemi kandırma ) yapılsa dahi çamaşır makinasının topraklama kablosu sökülmesi doğru değildir .

Çamaşır makinası üzerindeki ( rezistanstaki sarı yeşil kablo ) topraklama kablosu takılı .
Kaçak akım rölesini attırabilir . ( rezistansın patlak - kireç vs durumu bağlı ??? )

ÖNEMLİ :
Çamaşır makinası üzerindeki ( rezistanstaki sarı yeşil kablo ) topraklama kablosu sökülürse .
DİKKAT : Tehlike !!! siğorta kutusundaki kaçak akım koruma rölesi takılıda olsa koruma yapmaz .

Arkadaşların yorumları beklemeniz .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Çamaşır Makinesi REZİSTANS NTC Sensörü , çamaşır makinelerinde su sıcaklığını ölçen önemli bir bileşendir.
Bu sensör, suyun doğru sıcaklıkta kalmasını sağlayarak enerji tasarrufu yapar ve çamaşırlarınızı en uygun sıcaklıkta yıkamanıza yardımcı olur .

Tamirci değilim .
Öncelikle kaçak akım koruma rölesinin önemi .
Söküldü ise yerine takılması .
Kakr atıyorsa çamaşır makinasını kullanmayınız ve fişte bırakmayınız .

İşin içinde ntc - termostat - kart - yazılımı var .
Soğuk yıkama talimatını verecek bir yollu kandırma yapılması gerekir .
Öncelikle ölçüm yapılarak arıza nedenini bulmak .
Rezistansta ise ( büyük ihtimalle )
Rezistans değişimi en iyi yol. ( değişimi rezistansın kabloların fotolarını çekmeniz veya projelendirilip ( çizim ) , kablolara numara vermeniz .

Soğuk yıkama ( sistemi kandırma ) yapılsa dahi çamaşır makinasının topraklama kablosu sökülmesi doğru değildir .

Çamaşır makinası üzerindeki ( rezistanstaki sarı yeşil kablo ) topraklama kablosu takılı .
Kaçak akım rölesini attırabilir . ( rezistansın patlak - kireç vs durumu bağlı ??? )

ÖNEMLİ :
Çamaşır makinası üzerindeki ( rezistanstaki sarı yeşil kablo ) topraklama kablosu sökülürse .
DİKKAT : Tehlike !!! siğorta kutusundaki kaçak akım koruma rölesi takılıda olsa koruma yapmaz .

Arkadaşların yorumları beklemeniz .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Çamaşır Makinesi REZİSTANS NTC Sensörü , çamaşır makinelerinde su sıcaklığını ölçen önemli bir bileşendir.
Bu sensör, suyun doğru sıcaklıkta kalmasını sağlayarak enerji tasarrufu yapar ve çamaşırlarınızı en uygun sıcaklıkta yıkamanıza yardımcı olur .

Cok kiymetli bilgiler cok tesekkurler. Cok kisa öz . Topraklama sökmeden calistirmaliyim peki. Bu durumda yine attirma yapacak mi makine? Yani soguk yikama bir defa sarteli attirmadigini gorsem rezistansi oyle soksem cunkuuu acsam ya takamazsam geri ..sorundan emin oldugumda parcayi gidip alirim ve ben takamasam da artik birinden yardim isterim. Yani bosuna parca ara bul gel ugrasmiyim belki sadece elektrik sistemi sorunlu bu dairenin:( tekrar tesekkurler.

belki sadece elektrik sistemi sorunlu bu dairenin

Komşu daire sahibine sorununuzu anlatın izin alın uzatma kablo ile komşu dairenin prizinden elk enerjisi alıp test etmeniz .
Sorun varsa komşu dairenin kaçak akım koruma rölesi atar .
Komşu dairenin kaçak akım koruma rölesi ( 30mA ) yoksa işlem yapmamanız .

Bilği amaçlıdır .
Yapılacak işlemlerden sorumluluk kabul edilmez .
İnternetten araştırma yapmanız .

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,247
Son üye
ömer5577

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri