Boyler pompası

yy1

Üye
Merhaba

Boyler pompası kazandan boylere Kullanım suyunu ısıtmak için sıcak su basıyor. Buna göre;
Kazan kontrol panelinde boylerin Nominal sıcaklık değerini 55 e ayarlarsam, sensörde 55 i okuduğunda boyler pompasını kapatması gerekmez mi ?

@yy1 evet kazan prop ucu 55 dereciyi gorunce boiler pompaisni kapatmasi lazim.
Ama şöyle bir durumda olabilir kazan sıcaklık devren kapali devere göre ayarli ise bailer sicakliğina değil kapali devre sıcakliğina göre hareket eder.

Bizim sistemde kazan tamamen ayrı yerde ben panele sadece boyler pompası ve beyler sensörü bağladım.

Kazan sensörü De bağlı hata vermemesi için onun ucunu da boylere yapıştırdım kazan sıcaklığı olarak algılasın diye.
Ama nedense ayarladığım dercelerde açıp kapatmıyor pompayı

Kazanınız durmuyor mu ayarladığınız sıcaklıkta?

Sistemin devre şemasını oluşturun. Neyin neye göre çalıştığını çizim üzerinden görelim. Çizim üzerinde akış ve kontrol kolaylıkla görüleceğinden sonuca da kolay ulaşılacaktır.

ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1417874214.637553.jpg

Sistem şu şekilde kontrol paneli 3 adet boyler sıcaklığına göre pompaları durduruyor. Her boylerin sıcaklığı aynı olduğu için sadece birinden sıcaklık bilgisi aldık. Panelin boyler sensörü girişini ve boyler pompası çıkışını kullanıyoruz.
Panel Siemens rvslerden. Hata vermemesi için Gidiş ve kazan sensörü de takılı. ancak resimde gördüğümüz gibi kazan ve Gidiş yok
Kazan sensörümüzüde boylerin üzerine koyduk. Tek istediğimiz belirlenen sıcaklığa geldiğinde boyler pompasının kapatılması
Ama bir türlü istediğimiz şekilde çalıştıramadık

Panelinizin programlanması gerekebilir. Sıcaklığa ulaştığında pompa duracak şekilde bir parametresi olabilir.

Bu Panel yeni mi yoksa çalışan bir sistemdi bu sorun yeni mi oluştu?

Panelde o parametrenin yerini biliyoruz ve değerini giriyoruz ancak RVS lerdeki sistem biraz Karışık olduğundan, diye düşünüyorum , sistem bi türlü stabil bi şekilde çalışmıyor
Paneller yeni sadece bu iş için takıldı

Merhaba

Boyler pompası kazandan boylere Kullanım suyunu ısıtmak için sıcak su basıyor. Buna göre;
Kazan kontrol panelinde boylerin Nominal sıcaklık değerini 55 e ayarlarsam, sensörde 55 i okuduğunda boyler pompasını kapatması gerekmez mi ?
boyler sıcaklık set değerini 46 derceye ayarla 55 dereceyi bulman zor olur. slm

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri