Bozuk bir mouse da sensör yada algılayıcı warmıdır?

system16

Üye
merhaba arkadaslar..
elektronık konusunda acemi sayılırım. bnm sorum su olacak bır bılgısayar mouse ıcerısnde sensör yada algılayaıcı bulunur mu bulunursa ne tip seylerdır bunlar?

mousen prensibi güçlü ışık dalgası yolluyarak o ışığa göre yeri tarıyor diye biliyorum optik bir algılayıcı sanırım ama yinede tam bilgim olduğunu söylüyemem.

tesekkurler wermıs oldugun bılgı ıcın

mousen prensibi güçlü ışık dalgası yolluyarak o ışığa göre yeri tarıyor diye biliyorum optik bir algılayıcı sanırım ama yinede tam bilgim olduğunu söylüyemem.

arkadaşımızın verdiği bilgilere ek olarak

optik mauslar Gönderdiğimiz hareket komutları bu LED’lerden yansıyan ışık ile CMOS (Complimantary Metal Oxide Semiconductor) adı verilen sensöre ulaşarak hareketleri algılayabiliyor

arkadaşımızın verdiği bilgilere ek olarak

optik mauslar Gönderdiğimiz hareket komutları bu LED’lerden yansıyan ışık ile CMOS (Complimantary Metal Oxide Semiconductor) adı verilen sensöre ulaşarak hareketleri algılayabiliyor

Aynen hocam, hatta size bi örnek göstereyim, sitenin ismini hatırlayamadım, önceden bu fotoları kaydetmişim.:cool:

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
129,697
Kullanıcılar
452,401
Son üye
begum_ovuc

Yeni konular

Geri