BT30 spindle projesi

Labirentin diğer parçası ve ana gövde.

Ana gövde epeyce zorlayacak (tornam ufak kalıyor).
 
Aslında torna yetmesine yeter fakat gövde uzun olduğu için lünetle çevirmek lazım. 130mm çapındaki gövdeye de lünet takamam benim tornada. Ya onun için özel bir lünet yapacağım ya da lünetsiz deneyeceğim. 2 rulmanlı bir lünet yapıp deneyebilirim.
 
Bir kac gundur atolyeyi duzenlemekle ugrasiyordum. Alet edevat ve makineler icin duvarin birini feda edip boydan boya raf sistemi kurdum. Duzenleme henuz bitmedi fakat motorun yapimina devam etmek istedim.

Labirent korumanin dis parcasi:


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Bitince fotograf cekeyim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Labirenti bitirdim. Mükemmel oldu fakat bir noktayı gözden kaçırdım. Vida başlarını içeri gömmek için dıştaki büyük parçanın kalınlığını +5mm yapmalıydım. Şu haliyle vida başları dışarıda kalacak. İşlevsellikte hiç bir sakıncası yok fakat dışardaki vida başlarını gördükçe canımı biraz sıkabilir. Normalde yenilerini yapmam gerekirdi ama takım çeliğini kesmek hiç kolay değil bu yüzden böyle kullanacağım. İleride belki yenilerini yaparım.







 
Normalde şöyle olması gerekirdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…