BT30 spindle projesi

Mercimekbaş vida kullan, sikinti yok, görseli iyileştirir.
 
Mercimekbaş vida kullan, sikinti yok, görseli iyileştirir.

Bu mu?

Titanium-Hexagon-Socket-Countersunk-Head-Screw-DIN7991-593082.jpg
 
Havşa baş

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Civata başlarının görüntüsü canınızı sıkmış. Civataların baş çapları ve boyları farklı. Havşa baş ve bombe başın başları daha kısa. Havşa başın, baş çapı daha geniş, bağlantıyı zayıflatmazsa baş çapı küçültülebilir, baş kısmen de olsa içeri girecek şekilde havşa açılabilir mi?

Bir başka seçenek göze batan civata başlarını güzel göstermek. Clickspring youtube videyolarında prinç vidaları ısıtarak rengini değiştiriyor, pirinçin mukavemeti zayıf kalır mı bilmiyorum.

vida.png
 
Son düzenleme:
Çanak pulların boştaki kuvveti 300kg ve silindirin baskı uyguladığı durumda kuvveti 500kg olacak. Bu kuvveti karşılayan tek şey labirentteki 8 tane vida olacak. Bu yüzden pirinç kullanmasam daha iyi. Hatta vidaları da takım çeliğinden kendim mi yapsam diye aklımdan geçti fakat metrik datasheet dökümanında bir tanesi 100 küsür kilo çekebilir diyor. Tabi bahsettiğim aşağıdaki vidalardan.

M5 kullanmayı düşünüyordum fakat bir Amerikalı uzun vadede M6'dan aşağısı o strese dayanmayabilir dedi. Bu yüzden M6 kullanmaya karar verdim. Hatta gövdeye flanş eklememin nedeni de bu çünkü vidaların denk geldiği noktaların et kalınlığı gövdede 10mm. M6 kılavuz çektiğkten sonra 2 milimetreye düşecek. Zayıf nokta. Flanş hem motora montaj kolaylığı sağlayacak hem de labirent kapağa et kalınlığı verecek.

Teşekkürler.

imagessuat.jpeg
 
Dediğim gibi, labirent olmadı. Aşağıdaki gibi yeniden kesiyorum.

11.jpg


12.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,842
Mesajlar
920,916
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst