BT30 spindle projesi

Bana diyor.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Klavuzu tam doksan değilse 89 çekebileceğin hatta el hassasiyetine göre 90 çekebileceğin manuel bir yöntem var pens kullanmak pens kullanarak dik açılı klavuz çekebilirsin ve takım kılavuzlarla stunlu matkapta diş çekilmez çekiyorsan pens ile çek abi benden söylemesi ve o parça bende o hale gelseydi o deliği eksik bırakmazdım yamuk yumuk yapmazdım bende perspektif var gıcık olurum öyle olaylarda düzelmesi için saatlerce de uğraşırım yani.
 
Kilavuz cekme aparatindan bahsediyor olmayasin?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Acemiler için pens yöntemini biraz açıklar mısınız?
Hocam kılavuzun sapı 8 ise çap 8 pensi alıyoruz pense tersten takıyoruz daha sonra kılavuz kolunu takıyoruz ve Kılavuzu deliğe üstüne getirip pensin yüzeyi ile parçanın yüzeyinin öpüşüp öpüşmediğine bakıyoruz ve eğer pensle parça arasında boşluk varsa Kılavuzu çevirirken boşluğun olduğu tarafa bastırıyoruz Kılavuz koluna göndererek ve izle eye devam boşluk olduğunu gördüğümüz zaman düzeltiyoruz dikkat edin Kılavuzu kırmayın ben sanayide çıraklıktan yetiştim bu yüzden bu yöntemler de şükürler olsun 1 kılavuz bile kırmadım.
 
İyide adam frezeye-cnc'ye bağlayamadığı için yammıh çekti klavuzu, Haa aynı yöntemi sutunlu matkap için dersen 10 numero olur,, fekat zaten yammıh çekilmiş bi diş var orada mecbur manderene bağlayacak klavuzu. (İlk başda yapaydı,, eyvallah katılıyorum sana.)
 
Hocam ben zaten bundan sonraki kılavuzlar için diyorum şuan için yani o yamuk delik için helicoil öneriyorum.
 
Buda bizim okuldaki atölyede olan bir tezgah hocalar kendileri toplamış tabladan kızaktan 4er tane var ana gövdeyi istiyorum ancak vermiyorlar bunla çelik rahatlıkla işlenir
 

Ekli dosyalar

  • WP_20160525_19_55_36_Pro.jpg
    292 KB · Görüntüleme: 60
İş mili ve labirent arasındaki metal levhanın kalınlığı 0.05mm. Yani labirentle iş mili arasındaki boşluk da o kadar. Tam istediğim gibi. Mükemmel.

Sanıyorum bu spindle çok iyi çalışacak. Parçalar bir araya geldikçe beni bir heyecan sarıyor. : )



 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…