BT30 spindle projesi

Merhabalar takım magazinli bir spindle yapmak istiyorum. Bilgi toplama aşamandayım. Başlık gerçekten harika.

Motor olarak servo spindle kullanmak istiyorum. Yalnız kafamdaki soru atc spindle ların neden bu kadar uzun oldukları. Gördüğüm tüm bt30 tipleri 30 cm uzeri boyuttalar. Daha pratik küçük sistemler veya tasarımlar varmıdır?
 
Son düzenleme:
Uzun olmaları içerde kullanılan yaprak yayların çok adetli olmasından kaynaklanıyor. BT30 için gereken 3000n kuvveti yanlış hatırlamıyorsam 120 küsür pul sağlıyor.

Ben kendi spindle'ımı elimden geldiği kadar kısa tutmaya çalıştım. Tabi 3000n kuvvetten ödün vermeden. Uzunluğu 220mm civarında.
 
Bunlar normal spindle'lara adapte edilen ATC üniteleri. 200n = 20kgf eder. 6-8mm parmak freze ile kullanılabilir ama daha büyüklerinde sıkıntı çıkarır.
 
Çok teşekkür ederim affınıza sığınarak bir kaç soru daha sormak isterim.
Bu boyutlarda daha güçlü sistem yapmak mümkünmüdür?
Bu sistemle alakalı içinde ne var ne yok herhangi bir çizim bulamadım. Ben yapmak istesem nereden başlamalıyım. Bir tane alıp tersine mühendislik yapmam mı gerek?

Mekanik konusunda ilk okul terkim. Elektronik mühendisiyim yıllardır at gözlüğüyle termoelektrik üzerine çalısıyorum. Sorularımın basitliğini mazur görün.
 
@Suat_Korkmaz mekanikde 10 numerodur. Sizi üniv. mezunu yapabilir.
Hocam, ben elektronikde okula bile gitmedim, fiş-priz bağlarım ama, sizde mekaniği çözersiniz inşallah
 
@Suat_Korkmaz mekanikde 10 numerodur. Sizi üniv. mezunu yapabilir.
Hocam, ben elektronikde okula bile gitmedim, fiş-priz bağlarım ama, sizde mekaniği çözersiniz inşallah

Dostum gerçekten bu adam bi harika( yalakalık yapayım biraz yardım tez gelsin ) . Şaka bi yana farkinda degil ama çok şey öğretti kendisi bana yardımcı olsada olmasada canı sağolsun.
Suat dışındada bir çok isim var forumda adamlar biliyor... Ulke sartlarinda bulunmaz nimet. Sozün özü öğrenecek çok şey var eski mesajlarıda arada hatim etmek lazım...
 
@window_s ustanın yanında benim numaram en fazla 2'dir.

Tersine mühendislik yapmak için bir tane edinmeye gerek yok. İnternette döküman mevcut ama hepsi parça parça etrafa saçılmış durumda. Araştırıp toparlamak lazım. Sonrasında iyi bir tasarımla kendinizinkini meydana çıkarabilirsiniz.

Mesele tüm parçalarda büyük hassasiyet gerektirmesi. Dolayısıyla torna hakimiyeti şart.

Bu boyutlarda daha güçlü sistem yapmak mümkünmüdür?
Titanyum mu işleyeceksiniz? : ) BT-30 muazzamdır. Fazlasıyla herkesin ihtiyacını karşılar. Asıl soru BT-30'a uygun bir makineniz var mı? CNC router'da BT30 olmaz. Olur ama olmaz. En iyi ikili BT-30'la birlikte dökümden ağır tip bir freze.


Yine de sorunuzun cevabını dilim döndüğünce vereyim. BT-30'un büyüğü BT-40. Aynı ebatlarda BT-40 yapmak zor. Boyutu ufak tutmak için bir yerden fire vermeniz lazım. Drawbar kuvvetini düşük tutarsanız, yani çekme kuvvetini sağlayan yayların miktarını azaltırsanız (aslında azaltmak tam olarak gücü azaltmak değil. Belleville washer data chart diye arama yapın. Bu yayların statik ve dinamik verileri mevcut.) boyu kısaltmış olursunuz ama o zaman da BT-40 yapmış gibi olmazsınız. Güçsüz bir BT-40 olur yani.

Daha ufak bir spindle için BT/ISO-20 düşünülebilir. Hem router'larda da uygun olabilir.
 
Aslına bakarsanız içinde ne var ne yok dediğim sorumda şunu ablatmak istedim.

Şimdi atc nin olayını bu başlıkta tanıdım. Anlayamadığım nokta spindle kavrama ünitesi hariç 7 8 cm lik bir yüksekliğe nasıl oluyorda rulamanları, drawbarı, pistonları yerleştirdiği, işin mimarisini kavrayamıyorum ve dün geceden beri bu mekanizmayı arıştırmakla meşgulüm sıfır ip ucu var elimde. Alıp kuracalamak istememin sebebi bu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…