BTA12-600C Triyak hakkında sorum var

lugerr

Üye
İyi akşamlar arkadaşlar,
Triyakları pek tanımıyorum, o yüzden bazı sorularım var.
1-> A1,A2,G bacakları olduğunu görüyorum. A1 veya A2'den akım geçmesi gerektiğini anlıyorum. Faz bağlamak istesem, A1 veya A2'ye bağlayabilirmiyim? Hangisi olduğunun önemi var mı?

2-> A1 ve A2 uçlarını görüyorum. Ampüle doğrudan faz bağladım varsayalım ve dönüş kablosunu A1 veya A2'ye bağlasam olur mu? Bu triyak çalışmaz mı? Veya yanar mı?

Ekli dosyalar

• BTA12-600C.pdf
    1,011.6 KB · Görüntüleme: 4
İyi akşamlar arkadaşlar,
Triyakları pek tanımıyorum, o yüzden bazı sorularım var.
1-> A1,A2,G bacakları olduğunu görüyorum. A1 veya A2'den akım geçmesi gerektiğini anlıyorum. Faz bağlamak istesem, A1 veya A2'ye bağlayabilirmiyim? Hangisi olduğunun önemi var mı?

2-> A1 ve A2 uçlarını görüyorum. Ampüle doğrudan faz bağladım varsayalım ve dönüş kablosunu A1 veya A2'ye bağlasam olur mu? Bu triyak çalışmaz mı? Veya yanar mı?
Yanmaz gate ucundan tetiklemek için küçük bir akım vermen gerekir A1 den A2 ye geçiş için
detaylı video yardımcı olur

1) Fazı A1 veya A2 te bağlamanın sakıncası olmaz.
2) Yük ( alici ) hep A2 ya baglanmali, kolaylıklar.

A1 veya A2 ye istediğini fazı yada nötürü bağlayabilirsin.
triyağı optoizolatör ile sürmeni tavsiye ederim.

A1 veya A2 ye istediğini fazı yada nötürü bağlayabilirsin.
triyağı optoizolatör ile sürmeni tavsiye ederim.
Triyağı optoizolatör ile sürmenin amacı nedir? Triyağın gate ucuna bişey olmasın diye mi? Veya yanmasın diye mi?
Şu an yük Faz A1(Giriş) veya Nötr A2(Giriş) olacak şekilde iki farklı şekilde denemiş durumdayım, tek değişen voltaj seviyeleri gibi duruyor.

Daya yanmadı, hep yanıcak mı diye ister istemez bir beklenti içerisinde duruyorum. Bu triyak için soğutucu bağlasam mı? 100 w ampül kullansam triyaktan kaç amper geçirmiş oluyorum?

triyak en iyi, gateden + ve - akım akıtarak sürülür. bunuda en güzel triyak optokuplör yapar.

Triyağı optoizolatör ile sürmenin amacı nedir? Triyağın gate ucuna bişey olmasın diye mi? Veya yanmasın diye mi?
Şu an yük Faz A1(Giriş) veya Nötr A2(Giriş) olacak şekilde iki farklı şekilde denemiş durumdayım, tek değişen voltaj seviyeleri gibi duruyor.

Daya yanmadı, hep yanıcak mı diye ister istemez bir beklenti içerisinde duruyorum. Bu triyak için soğutucu bağlasam mı? 100 w ampül kullansam triyaktan kaç amper geçirmiş oluyorum?
Soğutucu takmanız uzun kullanımda faydalı olur triacı soğutur

Tamam arkadaşlar, şu triyak'ı bir hayırlısıyla kullanalım o zaman.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri