hocam ,kendı çapımda kendıme gore elektrıkten ve elektronıkten anlamaktayım , bu arıza ıle jakarlı kumas dokuma makınalarında karşılaştım, fakat arızayı çozemedım,sanayıde voltaj duşumlerımden kaynaklanıyormuş ,UPS koydurmuşlar bır sure sonra yıne aynı arızayı gostermış .Yetkılı servısle goruştugumde ıse tamamen elektrık voltaj duşumunden kaynaklanıyormuş , ınşallah yardımıcı olabılmısımdır.
UPS gerilimi sabit gereken voltajda tutar.UPS ile sorun çözülmüyorsa,
a- UPS bozuktur( kötüdür, gerilimi 380 voltta tutamıyordur v.s.)
b- sorun gerilim ile alakalı değildir.
Ayrıca , sevgili teknik servislerimiz , şunları söylemekten , özel zevk duyarlar.
1-Abi voltajdan
2-Topraklama yok/ kötü
Ne hikmettir anlamadım, bunu söylemeyi o kadar çok seviyorlar ki.Ben de sinir oluyorum.Ben diyorum ki , topraklamayı bizzat kendim , bu hatta özel olarak çektim , şu kadar kazık kullandım , pabuçları şöyle bağladım.Hala bana topraktan diyor.Topraktan olmadığını ıspatladıktan sonra , cihazının bozuk olabileceğini düşünüp , baktı ve cihaz bozuk çıktı.
Sayın c.berkan , güç kaynaklarını trampa edin o zaman.Ama gerek var mı, bence yok.Arıza olduğu zaman , güç kaynaklarının giriş ve çıkış gerilimlerini ölçmek , size fikir verecektir.