Bu Devre elemanını tanımlıyamadım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lugerr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lugerr

Üye
Selam arkadaşlar.
Aşağıdaki devre elamanının ne olduğunu anlıyamadım ve datasheet'inide bulamadım. Tanımlamama ve mümkünse datasheet'iine ulaşmam için yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler :)
Resimler ekliyorum.
2.jpg

Üzerinde yazanlar aşağıdaki resimdeki gibi.
Adsız.png

Not: 2 bacağı olduğunu varsayıyorum ve bir tür yüksek frenkanslı diyot olabilir. Ama işte hayal benimkisi :)

http://www.datasheet-pdf.com/mobile/1133864/LV15T50E.html

Merhaba. Evet, bu hayaliniz ayak sayısı dışında gerçekten doğru çıktı, yanlış değil, çünkü bu eleman TO-277 plastik kılıflı schottky diyot (bu diyotlar yüksek frekansta çalışır) olarak üstteki datasheetinden görülüyor, LV15T50E olarak. Normal silisyum diyot (1N4001 gibi) 2 bacaklı değildir, PCB'deki 1 ve 3 çıkış ayakları köprülenip 2 nolu bacağı ise direk bağlı kullanılmıştır, ama aslında 3 bacaklı schottky diyottur. Eleman üzerindeki lehimler fazla olup onu kısmen kapattığından bacak sayısı (köprülenmiş olanıyla birlikte) görülemiyor. Kolay gelsin.

http://www.datasheet-pdf.com/mobile/1133864/LV15T50E.html

Merhaba. Evet, bu hayaliniz ayak sayısı dışında gerçekten doğru çıktı, yanlış değil, çünkü bu eleman TO-277 plastik kılıflı schottky diyot (bu diyotlar yüksek frekansta çalışır) olarak üstteki datasheetinden görülüyor, LV15T50E olarak. Normal silisyum diyot (1N4001 gibi) 2 bacaklı değildir, PCB'deki 1 ve 3 çıkış ayakları köprülenip 2 nolu bacağı ise direk bağlı kullanılmıştır, ama aslında 3 bacaklı schottky diyottur. Eleman üzerindeki lehimler fazla olup onu kısmen kapattığından bacak sayısı (köprülenmiş olanıyla birlikte) görülemiyor. Kolay gelsin.
Evet, çok teşekkür ederim :) Devre kartının yanında yazan SC'nin anlamı herhalde Schottky diye düşünüyorum. Anlayamamıştım ama herhalde bu anlama geliyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,433
Kullanıcılar
459,437
Son üye
yigitc
Geri