Bu devreye nasıl buton bağlayabilirim?

Aşağıda ki devreye nasıl on/off butonu bağlayıp dilediğimde tüm ledleri söndürebilirim?

Ekli dosyalar

• 7GS0J7HGYGAIHM4.jpg
    7GS0J7HGYGAIHM4.jpg
    50.3 KB · Görüntüleme: 55
buton anahtar ( switch ) açma kapama yapan devre elemanıdır.devreye koyduğunuz noktadan sonraki kısmı acıp kapama işlemi yapar.aynı devrenin farklı bir formatını koymussunuz @ibrahim1996 .devrenin beslemesinin yapıldığı güç kaynağının çıkışına koyabilirsiniz

güç kayağına bağlamanı önermem. buton gibi tık anahtarlar yüksek gerilimlerde zamanla meme yapar. bunun yerine dirençler ile ledler arasına koymanızı tavsiye ederim.

güç kayağına bağlamanı önermem. buton gibi tık anahtarlar yüksek gerilimlerde zamanla meme yapar. bunun yerine dirençler ile ledler arasına koymanızı tavsiye ederim.

ozaman 6 uçlu anahtara ihtiyaç olmazmı?

düşüncen kısmen doğru ama ufak bir püf noktasını atlamışsın. devrenin 12v kısmındanda kesme açma yapsanda anahtardan akacak akımda yine dirençten geçeceği için aynı olacaktır.

ozaman 6 uçlu anahtara ihtiyaç olmazmı?

düşüncen kısmen doğru ama ufak bir püf noktasını atlamışsın. devrenin 12v kısmındanda kesme açma yapsanda anahtardan akacak akımda yine dirençten geçeceği için aynı olacaktır.
ilk anda karşılaşacağı akımı kesmez. led ve direnç arasına koyarsa ise karşılaşacağı tepki çok daha az olur.
6 uçu bilmem ben. tüm ledleri ayrı ayrı çalıştıracağını düşündüm. sen de farkında isen buton demiş. butonlar anahtarlar gibi değil. çok çabuk deforme olurlar.

ilk anda karşılaşacağı akımı kesmez. led ve direnç arasına koyarsa ise karşılaşacağı tepki çok daha az olur.
6 uçu bilmem ben. tüm ledleri ayrı ayrı çalıştıracağını düşündüm. sen de farkında isen buton demiş. butonlar anahtarlar gibi değil. çok çabuk deforme olurlar.

akım kolu aynı direnc ile led arasındada aynı anma akımı olur kaynak arrasındada aynı akım olur. akım kolu yanı hat üzerinde. gerilim desen tamam led üzerinde düşen gerilim farklı olur.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri