Bu arada başka bir arkadaşta yurt dışında çalışıpta mutlu olmayan kimse duymadım demiş, ahanda ben!!!!!!!!!!!!!!!! ve 100 kişi daha bulabilirim. Şu anda da çalışmaya devam ediyorlar. Arkadaşlar şaka gibisiniz. Şantiye sömürünün en ağır olduğu yerlerdir. Sabahın köründe çalışmaya başlarsın akşama kadar, sonuçta moloz taşımaszın ama beyin yorgunluğu işin süresinin sorumluluğu insan idare etmenin zorlığu o sırada iş yetiştirmek için yaşanan baskıyı hesaba katarsan, maymuna dönersin. Şimdi bazıları çıkar bak ben iki yıl yurt dışında kaldım hiç zor değildi gibi söylerler, tabii insanın hayattan ne beklediğide önemlidir.Bazılarına ekmek soğanda leziz yemektir. Ben hiç kalifiye bir elemanın uzun süre şantiyecilik yaptığınıda görmedim...
Devlet memuru olup pişman olan görmüş arkadaş bende gördüm, çıksa ya kamudan zorla mı tutuyorlar. Ayda 10 milyar versen kamudan ayrılmazlar, içinden biliyorum bakmayın dışarıya kıtır attıklarına... Devlet memurların keyfi fazlasıyla var, 2.500- 3bin lira parayı alıp, her türlü tatil ve sosyal hakkıda iş stresi olmadan yararlanıyorlar...
İşin özü arkadaşım temmuzda kendini yurt dışında bulursun, enkayı tercih et. Bu sırada proje müdürünün inglizceside gözlerini yaşatır ordaki insan kaliteside. Yaptığın işlerde de teknik olarak çığır açarsın!!!!. Şantiyeyi ve şanyiyeceliğide görürsün. O zaman anlarsın ne demek olduğunu.