Bu işler öğrenilirmi?

giraygiray

Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Abiler merhaba;
Ben makinacıyım.Ama elektrik-elektronikle ilgileniyorum.Şimdilerde kendime mini cnc yapmakla meşgulum.Aklıma bir soru geldi acaba bu devrelerle basit elektronik makina yapımları için bilgi nasıl öğrenilir ? Bu işleri amatör olarak yapmak isteyen birine yardımcı olabilirmisiniz ?
 
Elbette öğrenilir.Ancak cnc yapmak kısa bir zamanda edinilen bilgi ve tecrübe ile biraz zor.
 
Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı cnc zate yapıyorum ben genel olarak elektronik öğrenmek istedim mesela bir cnc kontrol kartını yapmak çokmu zor ?
 
tabiki ögrenebilirsin ama temel olarak elektrık we elektronık bilgin olmalı belkı uzun zaman alabılır ama basladıktan sonrası gelır ....
 
peki bu bilgileri nasıl öğrenebilirim ?
nette varmıdır link falan?
 
bir anda tepeden inme elektronik kart vb. yapmak imkansızdır. öncelikli olarak temel elektrik elektronik bilgilerini öğrenmeniz ve daha sonra çeşitli devreler yaparak kendinizi geliştirmeniz gerekir yani resmen bu işin eğitimini almanız gerekir. eğitim derken sadece okul kastetmiyorum insan kendinide yetiştirir ama sizin bahsetmiş olduğunuz gibi ilk anda cnc kontrol kartı vb. sistemler yapılamaz.
 
Elektronik devre şemalarındaki semboller ne anlama gelir hangi malzemeyi temsil eder nasıl çalışır bu malzeme bunların bilinmesi lazım. Artı olarak bunların yanında ek donanımlı olmak lazım elinize bir kontrol kartı şeması geçti diyelim bunu areste isiste çizip simule etmek lazım ondan sonra baskı devre nasıl çıkartılır nasıl montaj yapılır malzemeler nasıl yerleştirilir bunlarıda bilmek gerekli. Bu işler birbiriyle bağlantılı ve zorlu bir süreçtir. Bu işi yapmaya hevesli istekli azimli ve sabırlı olmanız olmazsa olmazlardandır.
 
peki bu bilgileri nerden öğreneceğim bir kaynak verirmisiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,987
Mesajlar
922,314
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Geri
Üst