İllaki elektrik taşınıyor ama burada söz konusu olan etkenler taşınan sinyalin akımı frekansına bağlı olarak değişmekte. bahsettiğiniz mesafelerin kısıtlanma nedenleri de bunlar
1. akıma gösterilen zorlukla gerilim düşümüne neden olan omik direnç, etkisi gerilim düşümüne neden olur özellikle enerji iletiminde çok dikkate alınması gerekir.
2. indüktif etken, bahsedilen sinyaller temelinde yüksek frekanslı değişimlerdir bu nedenle kablo tipi, bobin şeklinde sarılması vb nedenlerle hatta çok yüksek frekanslarda düz kablo bile çok büyük direnç gösterir, özellikle rf uygulamaları ve sinyal iletiminde göz önünde bulundurulur.
3. kapasitif etken, aynı şekilde alternatif akımda ve sinyal ileten kablolar yan yana oldukları için bir kondansatör gibi etki gösterir ve mesafe uzadıkça giderek kapasite artar ve kayıplar da artar. yüksek gerilim enerji nakil hatlarında sinyal kablolarında AC uygulamaların tümünde etkisi görülür. aynı şekilde sinyal aktaran kablolarda mesafe kısıtlayıcı bir etkidir.
bu nedenlere bağlı olarak farklı sinyal iletme teknikleri ve yöntemleri geliştirilmiştir. örneğin RS-232 protokolünde 0= +3v --- +15v iken 1= -3v ---- -15v aralığındadır sağlıklı sinyal taşıma mesafesi de 1-2 metre kadardır , RS-485 diferansiyel yapıda sinyal aktarır 0= 1. kablo + 2. kablo - ise, 1= 1. kablo - 2. kablo + olur. sağlıklı sinyal aktarma mesafesi 1-2 km ye kadar çıkabilir. buna benzer birçok aktarım standartları ve hata ayıklama yöntemleri gelişmiş protokoller mevcuttur.