Bu malzemenin görevi nedir

@serkan_48 hocam Çamirşahanede kullanmiş olduğumuz pres ötü var. Kazan üzerinede 3 adet kazan metalina monte edilmiş limit termostadim var. Ne üçü birbirine seri bağli nede devreye.
Eğer sezon açılımı pres ötünün komple parcalarini değiştiriyorum. Sokerken foto ceker yollarim. İllede çok istiyorsan yarin akşam ütüyü parçalayayim. :D

limit ve emniyet switch veya termostatları kontrol veya güç devresine seri girmelidir.Herhangi bir limit dışı olayda alıcıyı devre dışı bırakmak içindir.

Farklı bir uygulama görmedim. Sizin bahsettiğiniz ütünün var ise elektriksel şeması görmek isterim.

Teşekkürler.

@serkan_48 hocam sunu izah edeyyim. her hangi bir cihaz üzerine takilan limit termostadi dediğiniz gibi seri bağlaniyor. Bu konuda haklisinniz.
Belki benim görmüş olduğumu veya kullanmiş oldum cihaz üzerinede aparat malzemeleri çok olduğu ve konum ve görevleri farkli olduğu için ondan dedim.
Sözünüzü yanlış tasfir ettim için kusra bakmayin. Özer dilerim :(

@serkan_48 hocam sunu izah edeyyim. her hangi bir cihaz üzerine takilan limit termostadi dediğiniz gibi seri bağlaniyor. Bu konuda haklisinniz.
Belki benim görmüş olduğumu veya kullanmiş oldum cihaz üzerinede aparat malzemeleri çok olduğu ve konum ve görevleri farkli olduğu için ondan dedim.
Sözünüzü yanlış tasfir ettim için kusra bakmayin. Özer dilerim :(

Estağfurullah dostum,

belki bilmediğim bi durum veya farklı bir kontrol şekli vardır diye merak ettim.
Her yeni gün yeni bilgiler ediniyoruz. Sizler bizler sayesinde yeni şeyler öğreniyoruz.

Saygılarımla.

Merhaba.Az önce kendi yumurta pişiricimin içini açıp baktım.Termostat bağlantısına paralel bağlanmış yuvarlak siyah,bakalit bir buzzer var,üzerinde de 220-240 volt,50 hz. yazıyor.Buzzer olduğunu tersinden görünen metal bir diyafram (Titreşip ses üretiyor çünkü) vasıtasıyla tam olarak anladım.

Simbo marka benimkinde (watt değerini tam olarak da bilmiyorum,etiketi arkasından düşmüş çünkü) ise sistem şu şekliyle çalışıyor.Yumurtalar pişip tüm içindeki bu su buharlaşıp da uçtuğunda termostat rezistans bağlantısını tam kapatıyor,bu esnada termostatdan paralel gelen mavi iki adet kablo kablo bu buzzere girip onun alarm vermesini de "Yumurtanız pişti! Ya fişten çekiniz,ya da düğmesini off yapınız!" şekliyle uyarıyor bizi.Benimkinin çalışma mantığı bu şekilde de çalışıyor,kazara yere düşüp rezistans bağlantısı koptuğunda bu kopuk ucu yeniden de tamir etmiştim,bugün tekar içini açmış da bulundum.Ama ercan ataner'in bu yumurta pişiricisindeki röleye benzeyen bu köşeli yapının buzzerli röle olması ihtimali de kanaatimce oldukça yüksektir.Kolay gelsin.

@serkan_48 eyvallah saol hocam. Konuya gelince termostat ve seleneoid olma imkani size göre varmidir.

termostat değilde bobin selenoid olabilir yada sayın binbaşı'nında söylediği gibi buzzer olabilir.

Bobin olduğu kesin telleri görünüyordu. Üst kapak çıkmıyor benimde aklıma şöyle bişey geldi sonradan, termostat açınca akım bobin üzerinden geçip az miktarda ısıtarak yumurtaların soğumasını önlüyor olabilir mi?

uçlarındaki kabloyu ayırıp direncini ölçermisiniz?

Forum istatistikleri

Konular
129,839
Kullanıcılar
452,676
Son üye
ali danışan

Yeni konular

Geri