Bu motor kaç volt ile çalışır

parstm

Üye
Ustalarim elinde 1 adet sarılı matkap motoru var bu arkadaştan aldım pilinin 9.6 v olduğunu biliyorum bu motoru trafo kullanarak çalıştırmak istiyorum kaç volt ve kaç amper trafo kullanmaliyim yardımcı olursanız sevinirim

Sn.parstm,9,6V/1,2=8 demekki 8adet pil ile çalışıyor.Bu pillerin kapasitelerini bilmek gerekiyor.En azından her biri 1500 mAh olsa 1500*8=12000 mAh eder.Yani 9,6 veya biraz üzeri DC gerilim ve 12 A. akım verebilen bir adaptör işinizi görebilir.

Watti nedir bilmiyorum hocam sadece 9.6 volt bataryası olduğunu biliyorum harici bi güç kaynağıyla kullanmak istiyorum

Çok teşekkür ederim bu cevabı bekliyodum sağol ustam

Şarzlı matkap motorlarının güçleri daha az olur genelde 1,3 A, fazlası zarar verir. Netten teknik market raflarındaki cihazların etiketlerine ambalaj üzerindeki değerlere göz atın.

seri bağlı 8 adet bataryanın toplam gerilimini 8 ile çarparak bulmak normal ama akımını 8 ile çarpmak için paralel bağlı olması gerekir.

Işin özü eşdeğer bi aletin değerlerini bulup ona göre hareket etmek yani

Sn.tamer_gs,haklısınız.Pil ve akülerde seri bağlantıda toplam gerilim artar.Paralel bağlantıda kapasite Ah değeri artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…