yukarıda yazdım, ve verdiğim diğer etiket fotosu da bunu ingilizce açıklıyor. bu motorlar farklı gerilim değerleriyle ve 50hz ile çalışır diyor, 50hz için 0.9 çarpan güç, 1.1 çarpan akım ve 0.83 çarpan devir sayısı vermiş. yani 50hz altında bu değerler verilmiş, fakat sanırım bunlar sabit voltaj değerleri için verilenler.(230 ve 460 volt). Ben daha ziyade bunun üzerine bir de voltaj değişimi olursa (malum bizde 380 volt) ne davranacağını merak ediyorum. ayrıca şöyle bir durum var ki motor sarım şeklinden midir bilmiyorum etiketinde belirttiği haliyle 460 voltta 13 amper çekiyorken 230 volta geçince 26 amper çekip yine aynı gücü veriyor. benim merak ettiğim 380 volt ile de yine aynısını yapıp mesela 18 amper çekip de yine sabit gücünü verir mi.(yukarıda yazdığım kadarıyla frekanstan dolayı 10hp çarpı 0.9= 9hp olur mu, ya da ne olur?) (bu arada duyduğum kadarıyla ABD'de fazlar arası 220 voltmuş, bizde 380, bu nasıl bir sonuca yol açar, performansı nasıl etkiler?) .Bir de bu motoru en yüksek kapasitede kullanmak için direkt 3 faza mı bağlamak lazım, yani üçgen mi olur, o zaman etiket değerinin üzerinde güç verir mi? teşekkür ederim